Ege Yeni tesisle üretim üç katına çıkacak

Yeni tesisle üretim üç katına çıkacak

12.09.2017 - 02:52 | Son Güncellenme:

Dursunbey Belediyesi, eski konkasör tesisini yenileyerek üretim kapasitesini üç katına çıkarmayı hedefliyor. Başkan Bahçavan, “Yeni tesisimizin maliyeti 1.5 milyon lira” dedi

Yeni tesisle  üretim üç  katına çıkacak

Dursunbey Belediyesi konkasör (taş kırma) tesisini üretim kapasitesini artımak amacıyla yeniledi. Eski konkasör’ün sıklıkla arizalanması ve günde 800 ton malzeme kırması yetersiz kalınca Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, tesiste yenileme çalışması başlattı. Belediyelerin köy yolları ve parke taşı döşeme işlemlerinde kullandığı malzemeyi üreten eski tesiste üretim kapasitenin üç kat artması hedefleniyor. Ayrıca üretilecek malzeme farklı alanlarda da kullanılacak.
Kırma kalitesi artacak
Balıkesir’in Büyükşehir olmasını ardından devir tasfiye komisyonu tarafından bu tesisin Dursunbey Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Başkan Bahçavan, konkasörün ürettiği malzemelerin Dursunbey’deki yollarda kullanıldığını söyledi. Tesisin ilçenin gelir kaynaklarından olduğunu söyleyen Başkan Bahçavan, “Balıkesir’de en fazla kırsal mahalleye sahip olan ilçeyiz. Bu mahallelerin yolları Büyükşehir’den ihale alan firmalar tarafından yapılıyor. Bizde onlara tesisimizden elde ettiğimiz malzemeleri satıyoruz. Hem üretim kapasitesini hem de malzeme kırma kalitesini artıracağız. Yeni tesisimiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.