Ege Yeri doldurulamaz!

Yeri doldurulamaz!

26.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, 30. ölüm yıldönümünde Bayraklı, Karşıyaka Çiğli, Selçuk, Seferihisar, Gaziemir ve Ayvalık’ta düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Yeri doldurulamaz

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, vefatının 30. yıldönümünde Ege’de unutulmadı. Bayraklı, Karşıyaka, Selçuk, Çiğli, Gaziemir, Ayvalık ve Seferihisar’da farklı etkinlikler düzenlendi. Bayraklı’da ‘Sönmeyen Işık Uğur Mumcu’ fotoğraf sergisi açıldı. İzmirli gazetecilerin Mumcu’yu anlattığı söyleşi, Cumhuriyet sevdalılarını buluşturdu. Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Uğur Mumcu’nun açtığı aydınlanma ve temiz toplum yolunu, onu katlederek bitireceklerini sananlar yanıldı. Çünkü 30 yıldır milyonlarca Cumhuriyet sevdalısı hala izinden gidiyor” dedi. Karşıyaka’da ‘Demokrasiyle Yaşamak, Demokrasiyi Yaşatmak’ başlıklı söyleşi düzenlendi.

Haberin Devamı

Yeri doldurulamaz

 Başkan Cemil Tugay, Mumcu’nun bir daha yerinin doldurulamadığını söyledi. Selçuk Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde gençler meşale taşıdı. Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası önünden Uğur Mumcu Anıtı’na kadar yürüyen katılımcılar, anıta karanfil bıraktı. Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Yeri doldurulamaz

Karanfillerle anıldı

Çiğli Belediyesi, 30 yıl önce uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Uğur Mumcu’yu heykeli önünde düzenlediği törenle andı. Başkan Utku Gümrükçü, “Bu ülkenin aydınlanma mücadelesine katkı koymuş, Amerikan emperyalizmini, terörü ve silah kaçakçılığını korkusuzca yazmış Uğur Mumcu’nun izinde karanlıkları aydınlatacağız” şeklinde konuştu. Ayvalık’ta da evinin önünde program düzenlendi, anıta karanfiller bırakıldı. Başkan Mesut Ergin “Türk basınının en cesur kalemlerindendi” ifadesini kullandı. CHP Seferihisar İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Seferihisar Şubesi üyeleri, Atatürk Parkı içindeki Uğur Mumcu anıtı önünde bir araya geldi. İlçe Başkanı Senem Gürer Solak, “Karanlık güçler ülkemizin aydınlık geleceğini, halkımızın barış ve kardeşliğe olan inancını, daha güzel bir gelecek özlemimizi de yok etmeyi amaçladı. Ama bu kirli emellerine asla ulaşamadılar” dedi. Gaziemir Belediyesi ise, usta ismi türkülerle andı. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte Grup Gündoğarken sahne aldı. 

Haberin Devamı

Yeri doldurulamaz

Yeri doldurulamaz