Ege Yıldızımız parlıyor

Yıldızımız parlıyor

26.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin verdiği Avrupa Ödülü’nün sahibi İzmir oldu. Başkan Soyer “Ödülü, 4.5 milyon vatandaşımız adına alıyorum” dedi.

Yıldızımız parlıyor

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından verilen Avrupa Ödülü’ne bu yıl İzmir layık görüldü. Smyrna Antik Agora’da düzenlenen törende ödülü, Başkan Tunç Soyer aldı. Programa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katıldı. Ödülü 4.5 milyon İzmirli adına aldığını belirten Başkan Soyer, “Bu ödülü güzel İzmir’in güzel çocuklarıne ve gençlerine emanet ediyorum” dedi. Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz ekonomik krizle, hayat pahalılığıyla mücadele ediyor. Tüm olumsuz koşullara karşın biz İzmir’i dünyayla entegre ediyoruz.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü mali yönetimiyle AAA kredi notunu taşımayı sürdürüyoruz. Buca Metrosu’nda olduğu gibi büyük ölçekli uluslararası yatırımları ülkemize çekmeye devam ediyoruz. Şehrimiz, ortaya koyduğu özgün şehircilik vizyonu nedeniyle dünyanın ilk CittaSlow Metropolü ilan edildi. Fuarlar başta olmak üzere çok sayıda uluslararası buluşmayı şehrimize getirerek İzmir’i, Akdeniz ve dünya şehirleri için bir köprü haline getiriyoruz.
Brüksel’de ve Almanya’nın 5 şehrinde İzmir Evleri’ni açtık ve böylece Avrupa’yla şehrimiz arasında ekonomik ve kültürel işbirlikleri kuruyoruz. Tüm bunlar İzmir’de savunduğumuz demokratik değerlerin ve dünyaya açık bir yerel yönetim anlayışımızın sonucu.” 

Haberin Devamı

İzDönüşüm’le atıklar ekonomiye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu İzDönüşüm Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’nin açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, sokakta zor şartlar altında geçimlerini çöplerden sağlamaya çalışan vatandaşın daha insanî koşullarda istihdam edilmesine olanak sunan İzDönüşüm projesinin önemine değindi, “Burası eski bir tesis. Başkan Tunç Soyer buraya büyük bir yatırım yaptı. Çöp, kağıt, karton, plastik getiren pek çok insanın güvencesini sağladı. Belediye, o beldede yaşayan her bir yurttaşın hakkını ve hukukunu teslim eden kurum demektir. Başkanıma yürekten teşekkür ediyorum, bu çabalar Avrupa Ödülü’nü de İzmir’e getirdi” dedi. Başkan Tunç Soyer de, “Projemizle İzmir’de ‘çöp’ kavramına son veriyoruz. Atığı ekonomiye geri kazandırıyoruz” diye konuştu.

Gaziemir’de örnek dönüşümün temeli atıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 100 uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkeleriyle kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüttüğü Gaziemir Aktepe Emrez’de birinci etabın temeli törenle atıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende yerinde dönüşümün önemini vurguladı, “İnsanları bir yere göndererek, bir yere sürerek, onlara farklı yerlerde konut vererek kültürlerini yok edemezsiniz. O kültürün, o mahallede yaşaması lazım” dedi. Kılıçdaroğlu, “Müteahhit ile muhattap olmayacaksınız. Belediye yapacak, garantörü belediye olacak” diye konuştu. Başkan Tunç Soyer de, İzmir’in en güzel mahallelerinden birini kuracaklarını söyledi, “Kooperatifçilik modeliyle vatandaşlarımız kendi binalarının müteahhidi oldu, biz de Büyükşehir olarak tüm aşamalarda onların yanında durduk” ifadesini kullandı.