Ege Yoksullukla mücadele eden İduğ ve Gümrükçü’ye övgü

Yoksullukla mücadele eden İduğ ve Gümrükçü’ye övgü

23.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Çiğli Belediyesi, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü ve Yazar Hacer Foggo’nun katılımıyla gerçekleşen “Askıda Hayatlar” konulu söyleşi ve imza günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Yoksullukla mücadele eden İduğ ve Gümrükçü’ye övgü

Söyleşide konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli’de yoksulluğu çözmeye ve vatandaşlarımızı daha ileriye taşımaya talibiz. Çiğli’de yaşayan hiçbir yurttaşımızı yalnız ve çaresiz hissettirmeyeceğiz” dedi. Foggo da, “Çiğli Belediyesi Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’ni dolaştık. Kadın yoksulluğunun önlenebileceği bu değerli projeyi görmek beni çok mutlu etti. Merkez, mücadelemiz için önemli bir model. Bu gibi iyi örneklerden yola çıkarak kadınları psikolojik, ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda güçlendirerek bu tablodan kurtaracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halka dokunuyor

Daha sonra Bornova ziyareti gerçekleştiren Foggo, Belediye Başkan Mustafa İduğ’a “Yoksulluğun giderek derinleştiği, toplum olarak depresyona girdiğimiz bir dönemde hayata geçirdiği çalışmalarla umudu yeşertmiş” diyerek teşekkür etti. Foggo, gördüğü projelerinin tamamının, doğrudan mahalle içlerinde ve başta kadınlar, gençler ve çocuklar olmak üzere vatandaşlara yönelik olarak düşünüldüğünü dile getirdi.

Benzeri projelerin sayısını artıracaklarını söyleyen İduğ da, “Özellikle kadınlarımız ve geleceğimiz olan çocuklarımızın yararlandığı böylesi tesisleri yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.