Ege Yürekler ısıtıldı

Yürekler ısıtıldı

20.12.2022 - 00:30 | Son Güncellenme:

Kanseri atlatan gençler, LÖSEV çiftliğinde topladığı mandalinaları mücadeleyi sürdüren hastalara gönderdi. Minik sporcu Defne Erboy da, hiç kestirmediği saçlarını bağışladı.

Yürekler ısıtıldı

İzmir’de kanserle savaşı kazanan gençler, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından Seferihisar’da kurulan çiftlikte hasat yapıyor. Bostanlıspor’un küçük sporcularından Defne Erboy da, Kanser Savaşçıları Derneği’ne ait ‘Saçım Saçın Olsun’ projesine destek verdi. 2018 yılında Seferihisar’da 284 dönümlük arazide kurulan LÖSEV çiftliğinde başta mandalina olmak üzere nar, zeytin, kayısı, şeftali, incir, armut, ayva, hünnap ile beraber 12 bine yakın ağaç ve 150 üzüm bağı yer alıyor. Çiftlikte yetişen ürünler, iyileşen gençler, aileleri ve gönüllülerce toplanıyor. Seferihisar’ın meşhur satsuma mandalinaları, lösemili ve kanserli çocuklarla buluşturulurken, dezavantajlı bölgelerdeki okullara da dağıtılıyor. Satışa sunulan mandalinalardan elde edilen gelir, hastaların tedavi ihtiyacı için harcanıyor. Hasatta yer alan iyileşmiş gönüllülerden İzmir Ekonomi Üniversitesi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü mezunu Kaan Balkan, “Hem maddi hem de manevi destekler gördük. Ben de iyileştikten sonra çok sayıda etkinliğe katıldım. Buraya bir gönül borcum var” dedi. Vakfın Ege merkez ofisi halkla ilişkiler yetkilisi Tülin Tunca Yüce ise, “Destek olmak isteyenler, web sayfasından ya da telefonlardan sipariş verebiliyor. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi yok” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Büyüklere örnek

Bostanlıspor’un tenis ve aikido okullarına devam eden 7 yaşındaki sporcu Defne Erboy da, hiç kesmediği saçlarını televizyonda gördüğü bir haberden etkilenerek Kanser Savaşçıları Derneği’ne ait Saçım Saçın Olsun Projesi’ne bağışladı. Erboy, “Bir daha uzatıp yine bağışlayacağım” dedi. Proje kapsamında, bağışçıların en az 30 cm olarak kestirip gönderdiği saçlar dernek tarafından tedavi gören kanser savaşçılarına tamamen hijyenik şartlar altında hazırlanarak peruğa dönüştürülüyor.