Ege Zamandan tasarruf sağladı

Zamandan tasarruf sağladı

04.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Temizlik İşleri Şantiyesi’ne yaptığı Katı Atık Transfer Merkezi’ni İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız Devran ve Atık Yönetimi Daire Başkanı Fatma Mesutgil ile ziyaret etti.

Zamandan tasarruf sağladı

Tesisin çalışma sistemiyle ilgili bilgi alan Başkan İduğ, “Daha önce çöp kamyonları ile toplanan atıklar tek tek Harmandalı Düzenli Atık Depolama Tesisi’ne götürülürken, şantiye içine kurulan transfer merkezi sayesinde Büyükşehir Belediyesi’nin büyük tırları ile alınmaya başlandı. Zamandan sağlanan tasarruf sayesinde çöp kamyonlarımızın yaptığı sefer sayıları da arttı” dedi. Devran da, “Taşıma hattındaki trafik yoğunluğu azalırken, çöpler daha düzenli depolandığı için koku ve kirlilik yaratmıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bebeklere sürpriz karşılama

Bornova Belediyesi, dünyaya gelen bebekleri, güzel bir sürprizle karşılıyor. Belediye ekipleri, yeni doğan bebeklerin ailelerini ziyaret ediyor, “Ailemize Hoş Geldin Destek Paketi” hediye ediyor. Pakette; bebek şampuanı, biberon, ıslak mendil, ateş ölçer, çocuk bezi ve anneler için kadın hijyen kiti bulunuyor. Projenin ilçede 6 aylığa kadar olan bebekler için hazırlandığını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Vatandaşlarımızın hayatlarının her evresinde yanlarındayız” dedi.