Ege Zor anda yürek ısıtan destek

Zor anda yürek ısıtan destek

17.02.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

Şehzadeler Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Burhan Genç, Adıyaman’da tanıştığı depremzede aileyi Manisa’da ağırlıyor. Mustafa Sönmez, kendilerine evini açan Genç için, “Onlar, tutunacak dalımız oldu” dedi.

Zor anda yürek ısıtan destek

Manisa’dan depremin vurduğu Adıyaman’da arama-kurtarma çalışmalarına katılan, Şehzadeler Belediyesi işçilerinden Burhan Genç (38), enkazda tanıştığı 5 kişilik Sönmez ailesini evinde konuk ediyor. Mustafa Sönmez (45), kendilerine kapılarını açan Genç’e teşekkür etti, “Bizim için tutunacak dal oldu” dedi. Genç de Adıyaman’da başlayan dostluklarının Manisa’da da süreceğini söyledi.

Haberin Devamı

2 çocuk babası olan Genç, Adıyaman’da çalıştığı enkazdan kendi imkanlarıyla sağ kurtulan, 3 çocuk babası Mustafa Sönmez ve ailesiyle tanıştı, evleri yıkıldığı için bir hafta otomobilde kalan aileyi Manisa’ya davet etti. Mustafa Sönmez de, eşi Sibel (41), çocukları Miranur (7), Burçin (14) ve Buse’yle (19) Manisa’ya geldi.

‘Dostluğumuz sürecek’

Depremde amcasının 8 kişilik ailesini ve komşularından onlarcasını kaybeden Mustafa Sönmez, zor anları şöyle anlattı: “4 katlı binamızın üzerine, yakındaki 6 katlı başka bir bina devrildi. Enkaz altında kaldık. Kendi imkânımızla yıkılan duvardan çıkarak enkazdan kurtulduk. Hemen karşımızdaki binada 37, yanında 17, sağımızdaki binada da 19 komşumuzun cansız bedenine ulaşıldı. Elimden geldiğince başkalarına yardım etmeye çalıştım. Hava çok soğuktu.”
Aileye Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evini açan Burhan Genç, depremin ikinci gününde Adıyaman’a gittiğini dile getirdi, “Hayatını kaybeden birçok insanımızı çıkardık. Enkaz alanında Miranur kızımızla tanıştık. Bize moral kaynağı oldu. Mustafa Bey ve ailesiyle depremin 8. günü birlikte Manisa’ya geldik. Dostluğumuz burada da devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Yüzünü, manevi kızları güldürdü

Yıkıcı depremlerin ardından 4 gün mahsur kaldığı evden çıkarılan, yatağa bağımlı Bedriye Gökseven (85), getirildiği Aydın’da kendisine gönüllü olarak yardım eden Fulden Özsoy ve arkadaşıyla manevi bağ kurdu, aile gibi oldu. Gökseven, “Onlar benim kızım gibi oldular. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Adıyaman Besni’de, kalça kırığı nedeniyle yatağa bağımlı olan, katarakt dolasıyla da görme yeteneğini kısmen yitiren Bedriye Gökseven ile 45 yaşındaki oğlu Ali Gökseven, depreme evlerinde yakalandı. İki depremde de oturdukları apartman yıkılmayan ancak hasar gören anne ve oğlu, 4 gün boyunca evde mahsur kaldı. 4. günde dışarıdaki yetkililere ulaşmayı başaran Ali Gökseven, annesiyle birlikte tahliye edildi. Anne-oğul, Efeler’de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Adnan Menderes Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Fulden Özsoy ile arkadaşı Aysu Aldiken, burada tanıştıkları Bedriye Teyze’yle manevi bir bağ kurdu. Aldiken ile Özsoy, “Buradan gidene kadar teyzemizin yanındayız. Ona her konuda destek vermeye çalışıyoruz” dedi.