Eğitim 10 milyon öğrenciye psikoeğitim desteği

10 milyon öğrenciye psikoeğitim desteği

12.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Çocuk Hakları Alt Komisyonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları, deprem bölgesine yönelik faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

10 milyon öğrenciye psikoeğitim desteği

COŞKUN ERGÜL / Ankara - Komisyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Öksüz, Yetim ve Gündüz Hizmetleri Daire Başkanı İbrahim Kürşat Ergüt, deprem illerinde sosyoekonomik destek hizmetinden 54 bin 479 çocuğun faydalandığını ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar da, deprem bölgesinde sadece depremzedelere değil, psikolojik destek sağlayan uzmanlara da psikolojik destek verdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Otrar, afet ve afet sonrası yas travmasına karşı devreye alınan Deprem Psikoeğitim Programı’na ise 10 milyon 788 bin öğrencinin katıldığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Özcan Duman ise depremde 11 ildeki toplam 15 bin 799 eğitim binasından sadece 60’ının yıkıldığını belirterek, “Bölgede 22 bin yeni derslik inşa edilecek. Toplam maliyeti 62.5 milyar TL’yi bulan projeler ile depremde yıkılan 12 bin dersliğin üzerine 10 bin derslik daha ilave edilmiş olacak” dedi.