Eğitim 2. Abdülhamid'in Kaç Tane Çocuğu Var? Çocuklarının İsimleri Nelerdir?

2. Abdülhamid'in Kaç Tane Çocuğu Var? Çocuklarının İsimleri Nelerdir?

21.03.2022 - 17:12 | Son Güncellenme:

Osmanlı Devleti döneminde pek çok padişah tahta çıkmıştır. Bunlardan birisi de 2. Abdülhamid olmaktadır. Devlette mutlak hakimiyet sağlayan 2. Abdülhamid'in hayatı son zamanlarda sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Peki 2. Abdülhamid'in kaç tane çocuğu var? Çocuklarının isimleri nelerdir? Sizlere 2. Abdülhamid hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

2. Abdülhamidin Kaç Tane Çocuğu Var Çocuklarının İsimleri Nelerdir

2. Abdülhamid Osmanlı İmparatorluğunun çöküş sürecine girdiği dönemde tahta çıkmış bir padişahtır. Devlette mutlak hakimiyeti sağlayan son padişah 2. Abdülhamid olarak bilinmektedir.

2. Abdülhamid'in Kaç Tane Çocuğu Var?

2. Abdülhamid 21 Eylül 1842 yılında doğmuş 10 Şubat 1918 yılında vefat etmiştir. Osmanlı Devletinin 34. padişahı olan 2. Abdülhamid 113. İslam halifesidir. Sultan Abdülmecid'in oğlu olan 2. Abdülhamid bunalımlı bir dönemde tahta çıkmış, Batıya karşı dengeci, Doğuya karşı ise İslamcı politikalar izlemiştir. Ayrıca ülke içerisinde monarşiyi de güçlendirmiştir.

Bunların yanı sıra 2. Abdülhamid'in çocukları da merak edilmektedir. Yaşadığı dönem boyunca 2. Abdülhamid'in toplamda 17 çocuğu olmuştur. Bunlardan 8 tanesi erkek, 10 tanesi ise kız çocuklardır.

Çocuklarının İsimleri Nelerdir?

2. Abdülhamid'in hayatı hakkında yapılan araştırmalarda en çok kaç çocuğu olduğu ve çocuklarının isimleri merak edilmektedir. 2. Abdülhamid'in 8 erkek çocuğu olmuştur. Buna göre 2. Abdülhamid'in erkek çocuklarının isimleri şunlardır:

- Mehmet Selim Efendi
- Ahmet Nuri Efendi
- Mehmed Abdülkadir Efendi
- Mehmed Burhaneddin Efendi
- Abdürrahim Hayri Efendi
- Ahmed Nureddin Efendi
- Mehmet Bedrettin Efendi
- Mehmed Abid Efendi

2. Abdülhamid'in kız çocuklarının sayısı ise 10 olmaktadır. Ayrıca 2 tanesi de doğarken ölmüştür. Buna göre 2. Abdülhamid'in kız çocuklarının isimleri şunlardır:

- Ulviye Sultan
- Zekiye Sultan
- Naime Sultan
- Naile Sultan
- Şadiye Sultan
- Ayşe Sultan
- Refia Sultan
- Hatice Sultan
- Aliye Sultan: Bebekken ölmüştür.
- Cemile Sultan: Bebekken ölmüştür.
- Samiye Sultan
- Saliha Sultan