Eğitim 2. El Araç Satış Yetki Belgesi Nasıl Alınır? İkinci El Satış Belgesi Nereden Alınır?

2. El Araç Satış Yetki Belgesi Nasıl Alınır? İkinci El Satış Belgesi Nereden Alınır?

14.06.2021 - 12:55 | Son Güncellenme:

Günümüzde kişiler araçlarını satarak, yeni araçlar alabiliyor. 2.el araç alım satımlarında ihtiyaç duyulan araç satış yetki belgesi pek çok kişinin merak ettiği bir belgedir. 2. el araç satış yetki belgesinin nasıl alınacağı, araç satan kişilerin araştırdığı ve öğrenmek istediği bir konudur. 2. el araç satış yetki belgesi nasıl alınır? İkinci el satış belgesi nereden alınır? 2. el araç satış yetki belgesinin nasıl alınacağı hakkında sizler için bilgiler derledik.

2. El Araç Satış Yetki Belgesi Nasıl Alınır İkinci El Satış Belgesi Nereden Alınır

 2.el araç alım satımı günümüzde çok yapılabiliyor. 2. el araç satış yetki belgesi alabilmek için kişilerin, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine başvuru yapması gerekiyor.

Haberin Devamı
  1. El Araç Satış Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

 Günümüzde bireyler ikinci el araç satın alarak, araba sahibi olabiliyor. 2.el araç satışı yapabilmek için kişilerin sahip olması gereken bazı belgeler bulunuyor. 2. el araç satış yetki belgesi, ihtiyaç duyulan bir belgedir. Kişiler belgeyi alabilmesi için bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor.

  1. el araç satış yetki belgesini alabilmek için bazı kurumlara başvuru yapılması gerekir. Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine belge için gerekli başvuruların yapılması gerekir.

 İkinci El Satış Belgesi Nereden Alınır?

 Bireylerin ikinci el satış belgesi alabilmesi için kurumlara başvurularını yapması gerekir. Bireyler belgeye sahip olmak istiyorsa, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüklerine giderek başvurularını yapması gerekir. Yapılan başvurular kısa süre içinde cevaplanarak, kişilere belgeler teslim edilir.

Yazarlar