Eğitim 2016 DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

2016 DGS başvuruları ne zaman başlıyor?

21.05.2016 - 11:06 | Son Güncellenme:

DGS başvurularını gerçekleştirmeyen adaylar sınava girme hakkı elde edemezler. DGS başvuruları kısa bir süre sonra başlayacaktır. DGS başvurularına ilişkin detaylı bilgiler haberimizde!

2016 DGS başvuruları ne zaman başlıyor

Her yıl ülkemizde gerçekleştirilen sınavlardan biri olan Dikey Geçiş Sınavına çok sayıda öğrenci katılımda bulunmuştur. Kısaca DGS adı verilen bu sınavlar sayesinde öğrenciler okudukları üniversiteler de eğitim öğretim hayatlarını uzatmak için kendilerine daha iyi ibr eğitim almalarını sağlamak amacı için bu dikey geçiş sınavına girişte bulunurlar. Bu nedenle dikey giriş sınavı içerisinde bulunan her türlü aşamayı vatandaşların gerçekleştirmesi gerekir. Dikey geçiş sınavı her yıl düzenli olarak ülkemizde gerçekleştirilmektedir. Dikey geçiş sınavı için yapmamız gerekenler sayesinde bizler bu sınava başvuruda yaparak sınava giriş hakkına sahip olabiliriz. Dikey geçiş sınavına kimler başvuruda bulunabilir şimdi kısaca bu hakkında sizlere bilgi verelim.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğer yükseköğretim kurumlarından birinde vatandaş eğitim alıyorsa bu adayın meslek yüksek okullarına ve açık öğretim ön lisans kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekir. Son yılında olup staj yapan adaylar da bu dikey geçiş sınavına başvuruda bulunabilirler. Açık öğretim ve meslek yüksek okullarının ön lisans programlarını bitirip hala daha lisans eğitimlerini tamamlamak isterlerse vatandaşların bu sınavlara girmeleri gerekmektedir. Böylece dikey geçiş sınavına başvuran adaylar direk olarak kayıt yapma hakkına sahip olmuş olurlar.
Eğitim öğretim alanına olan ilgi ve alaka son zamanlarda hiç hız kesmeden devam etmektedir. Artık ülkemizde yaşayan herkes kendi alanlarında başarılı olabilmek, daha iyi bir platformda çalışabilmek için gerekli olan öğrenim aşamalarını tamamlamaları gerekir. Bunun için de öncelikle mesleki eğitime büyük önem vermeleri gerekir. Artık pek çok sınava girerek kendilerini geliştirme imkânı bulan vatandaşlar hiçbir avantajı değerlendirmeden atlatmak istemezler. Bu nedenle her ne olursa olsun vatandaşlar işlemlerini yapabilmek için eğitim öğretime dikkat göstermişlerdir. Ülkemizde yapılan teknolojik alanında ki gelişmeler ve de ilerlemeler sonucunda herkes pratik bir şekilde işlemlerini yapabilir internet sistemini kullanarak eğitim öğretimlerinde ki en büyük yarar sağlayan bu teknik gelişmeleri hayatlarına dahil edebilirler. Bunun için de geçecek oldukları ilk yol eğitim öğretim hayatıdır.
Gelişen internet sistemi ile artık sınavlara daha kolay başvuruda bulunabilir bunun sonucunda aynı şekilde sınavların sonucunu daha kolay alabilirler. DGS başvuruları da artık internet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. DGS başvuruları eski yıllarda olduğu gibi kurum binasına gitmenize gerek kalmadan evde oturduğunuz yerden bile yapılabilir bir hal almıştır. Bu nedenle DGS başvurularını dilediğiniz zaman gerçekleştirebilirsiniz. DGS başvuruları için ÖSYM’nin belirlemiş olduğu tarih 31 Mayıs ve 13 Haziran tarih aralıklarıdır. DGS başvurularını bu tarihler dahil bu zaman dilimi aralığında adaylar internetten yapabilir. DGS başvuruları için belirlenen bu tarihten herkes kolayca DGS başvurusu yapabilir. DGS başvurusunu zamanı gelince yapmak önemlidir. Çünkü aksi takdirde DGS başvurularına yapmak için belirlenen tarih uzatılmayacaktır. Bu nedenle 31 Mayıs tarihi itibari ile adayların DGS başvuru yapmalarını gerekir.