Eğitim 2016 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı!

2016 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı!

12.08.2016 - 14:13 | Son Güncellenme:

2016 LYS tercih sonuçları nihayet açıklandı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LYS tercih sonuçları ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklandı. LYS tercih sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenmeniz mümkündür.

2016 LYS yerleştirme sonuçları açıklandı

Bizler iyi bir geleceğimiz olması için yıllarca çaba sarf ederiz. Her zaman çocuk yaşımızda bile bazı önemli sınavlara gireriz. Bu sınavlar bizim geleceğimizi oldukça etkilemektedir. Bu sınavlar ile bizler daha iyi bir öğrenim görmek için ve de daha iyi bir okullara gitmemiz için yapılmakta olan sınavlardır. Bu sınavlar sonucu bizler iyi bir okula giderek iyi bir öğrenim sürdürürüz. Fakat bu sınavlara çalışmak bizlere oldukça yorucu gelir. Bu sınavlar doğrultusunda bizler iyi okullara giderek hayatımızı iyi yönce şekillendirmeyi sağlarız. İyi bir okul iyi bir iş hayatı olarak beynimize kazınmıştır. Bizler girmekte olduğumuz sınavlar sonucunda çeşitli okullara tercih yaparız. Lise sınavlarından sonra bizler iyi bir üniversiteye girmek için çok çalışırız ve bu çalışmalarımız ile sınavlara gireriz. Üniversite sınavları iki aşamalı bir sınavdır. Bizler bu sınavlara girerek üniversite tercihleri ve okumak istediğimiz bölümleri yazarız. Üniversiteye gitmek isteyen kişiler her yıl yapılmakta olan sınavlara girmektedir. Üniversite sınavlarının ilk aşaması YGS yani Yükseköğrenime Geçiş Sınavıdır.

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

YGS'de başarılı olan kişiler dilerlerse bu aldıkları YGS puanlarına göre tercih yapabilirler. Fakat YGS puanları barajın altında yani 160 puan altında olan kişiler ise bu sınavdan başarılı olamazlar ve de bir sonra ki aşama olan LYS sınavına girme şansını yakalayamazlar. YGS sınavında başarılı olan kişiler LYS sınavına girmeyi hak kazanırlar. YGS sınavı bu yönden oldukça önemli bir sınavdır.

LYS'ye girmeyi hak kazanan kişiler ise LYS sınavına önceki haftalarda girmişlerdir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan YGS ve LYS geçtiğimiz mart ayı ve de haziran ayında gerçekleştirilmiştir. Mart ayında YGS Haziran ayında ise LYS sınavları tamamlanmıştır. YGS sınav sonuçları geçtiğimiz haftalarda ÖSYM tarafından internet üzerinden açıklanmıştır. LYS'ye girmeyi hak kazanan öğrenciler ise Haziran ayında sınavlara girerek LYS sonuçlarının açıklanmasını beklemektedirler.

Üniversite adayların girmiş oldukları bu sınavlar sonucunda puan türlerine göre tercihlerini yapabileceklerdir. Üniversite adayların girmiş oldukları bu sınav sonucunda birden fazla puan türleri gelmektedir. Adaylar tercihlerini yapar iken bir sonra ki yılın başarı sıralamasına uygun bir şekilde tercih yapmaları gerekir. Adaylar hem YGS puanları ile hem de LYS puanları ile tercih yapabileceklerdir. Geçtiğimiz aylarda yapılmakta olan üniversiteye geçiş sınavlardan ilk aşaması olan YGS puanı açıklanmıştır.

Geçtiğimiz hafta LYS sonuçları da açıklanmıştır. Ülkemizde meydana gelmekte olan üzücü olaylar nedeni ile ertelenmekte olan LYS tercihleri de LYS tercih sonuçlarını etkilemiş bulunmaktadır. Bu neden ile de LYS tercih sonuçları bir sonraki haftaya ertelendiği açıklanmıştır. Fakat sürpriz açıklama ile LYS tercih sonuçları 11 ağustos Çarşamba günü açıklanmıştır. LYS'ye girmekte olan üniversite adayları 2016 LYS tercih sonuçlarını internet üzerinden ÖSYM resmi web sayfasından öğrenebileceklerdir.