Eğitim 3 bin çocuk senfoniyle tanıştı

3 bin çocuk senfoniyle tanıştı

30.06.2008 - 00:12 | Son Güncellenme:

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının (ÇDSO) eğitim konserleriyle 8 ayda, yoğunlukla göç alan bölgelerdeki 3 bin çocuk klasik müzikle tanıştı. ÇDSO Müdürü Salim Özsezer, yaptığı açıklamada, ilköğretim okullarına yönelik hazırladıkları eğitim konserlerinin bu sezon da hedefine ulaştığını bildirdi.

3 bin çocuk senfoniyle tanıştı

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrasının (ÇDSO) eğitim konserleriyle 8 ayda, yoğunlukla göç alan bölgelerdeki 3 bin çocuk klasik müzikle tanıştı.

ÇDSO Müdürü Salim Özsezer, yaptığı açıklamada, ilköğretim okullarına yönelik hazırladıkları eğitim konserlerinin bu sezon da hedefine ulaştığını bildirdi.

Özsezer, 8 aylık sezon süresince Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 8 eğitim konseri verdiklerini, ayrıca, son konserlerini salonun dışına taşıdıklarını anımsattı.


Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Acarmantaş köyündeki son konserlerinde 350 ilköğretim okulu öğrencisi için açık havada eğitim verdiklerini hatırlatan Özsezer, "Eğitim konserlerinin hepsi çok güzel geçiyor. Klasik müzikle yeni tanışan çocukların heyecanı bizi daha da mutlu ediyor. Son konserimizde de köy çocuklarının gözlerindeki ışıltı hepimizi etkiledi" dedi.

Eğitim konserlerinde orkestrayı farklı konuk şeflerin yönettiğini, ÇDSO flüt sanatçısı ve Çocuk Korosu Şefi Nevin Apaydın’ın bilgi verdiğini kaydeden Özsezer, şöyle konuştu:
"Konserlerde öğrencilere klasik batı müziği enstrümanları tanıtılıyor, müzisyen olmak için geçilmesi gereken aşamalar anlatılarak klasik müziğin sevilen eserlerinden örnekler sunuluyor. Apaydın’ın, öyküleyici anlatımıyla renklenen eğitim konserlerinde çocuklar da sahneye çıkıp sanatçıların yerini alıyor, hatta şeflik görevini üstleniyor. Bu konserlerde güzel, heyecan verici görüntüler ortaya çıkıyor.

Bu konserlerle çocuklara çok sesli müziği sevdirmeyi ve analitik düşünce yapılarını geliştirmeyi amaçlıyoruz. Her konser sonunda bu hedefimize yaklaştığımızı hissediyorum."

Özsezer, bu sezon, yoğunlukla göç alan mahallelerde eğitim gören 3 bin çocuğu klasik müzikle tanıştırdıklarını, okul yöneticilerinin de bu durumdan memnun olduğunu söyledi. Salim Özsezer, gelecek sezon daha çok çocuğa ulaşıp eğitim konserlerini artırarak bu sayıyı geçmeyi hedeflediklerini bildirdi.