Eğitim 4-5 Haziran AÖF sınav giriş yerleri açıklandı!

4-5 Haziran AÖF sınav giriş yerleri açıklandı!

30.05.2016 - 11:11 | Son Güncellenme:

4-5 Haziran günlerinde yapılacak olan AÖF sınavı için heyecanlı bekleyiş başladı. Milyonlarca öğrenci merakla final giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde AÖF sınav giriş yerleri açıklandı. Haberimizde linke tıklayara AÖF giriş belgenizi alabilirsiniz... İşte Açıköğretim sınavı ile ilgili detaylar...

4-5 Haziran AÖF sınav giriş yerleri açıklandı

AÖF final sınavları için heyecanlı bekleyiş başladı. 04-05 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesi Dönem Sonu sınavları için Sınav giriş belgesi yayınlandı. AÖF sınav giriş belgelerine anadolu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Giriş belgenize Öğrenci sayfanızdan TC kimlik numaranız ve şifrenizle bakabilirsiniz

Haberin Devamı

Öğrencilerin sınava girecekleri binaları sınavdan bir gün önce görmeleri ve sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri binada bulunmaları yararlı olacaktır. sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için, başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmayacaktır. 4-5 Haziran'da yapılacak olan AÖF sınav giriş yerleri için haberimizdeki linke tıklayarak kolaylıkla belgenizi alabilirsiniz.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ İÇİN TIKLA

Sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları” ve “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları”na göre belirlenir.

Haberin Devamı

Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir. Sınavlarda cevap kâğıdına kurşun kalem ile test grubunun mutlaka kodlanması gerekmektedir. Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

Haberin Devamı

AÖF BAHAR DÖNEMİ FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

AÖF SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.

SINAV GEÇME NOTLARI

Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00
AB 3,70
BA 3,30
BB 3,00
BC 2,70
CB 2,30
CC 2,00
CD 1,70
DC 1,30
DD 1,00
FF 0,00