Eğitim Adobe Illustrator Nedir, Neden Kullanılır? Adobe Illustrator Nerede Kullanılır?

Adobe Illustrator Nedir, Neden Kullanılır? Adobe Illustrator Nerede Kullanılır?

22.10.2021 - 14:25 | Son Güncellenme:

Sanal dünyada ve reklam dünyasında karşımıza çıkan çoğu görsel, öncesinde belirli tasarımlar ile yorumlanarak hedef kitle karşısına çıkarılmaktadır. Bu aşamada grafik tasarım bölümü devreye girmektedir. Bu alanda kullanılan onlarca farklı program vardır. Adobe Illustrator, bu programlardan yalnızca biridir. Adobe Illustrator nedir? Neden kullanılır? Adobe Illustrator nerede kullanılır tüm detayları ile derledik.

Adobe Illustrator Nedir, Neden Kullanılır Adobe Illustrator Nerede Kullanılır

 Adobe Illustrator, Adobe firmasına ait olan programlardan biridir. Grafik tasarım alanında sıkça kullanılan bu program, tasarım bölümü öğrencilerine ders olarak verildiği gibi çeşitli kurslar ile de öğrenilebilir. 

Haberin Devamı

 Adobe Illustrator Nedir?

 Adobe Illustrator, tasarımda kullanılan ve vektörel çizimler yapma imkanı sunan gelişmiş bir tasarı programıdır.

 Adobe Illustrator Neden Kullanılır?

 Bu program sayesinde vektörel çizimler, logolar, tasarımlar vb. şeyler üretmek mümkündür. Bu yüzden grafik tasarımda istenen tasarımın oluşması için Adobe Illustrator kullanılır.

 Adobe Illustrator Nerede Kullanılır?

 adobe Illustrator programı, her türlü tasarımda kullanılabilir. Buna reklam tasarımları, kurumsal kimlik tasarımları, sosyal medya ve TV medya tasarımları, afiş, baskı gibi tüm tasarım gerektiren alanlar örnek verilebilir.