Eğitim "Akdeniz Anemisi" Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada "Akdeniz Anemisi" Yanıtları

"Akdeniz Anemisi" Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada "Akdeniz Anemisi" Yanıtları

20.06.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Bulmacalarda en sık karşılaşılan de merak edilen kelime grupları arasında Akdeniz anemisi geliyor. Peki "Akdeniz Anemisi" bulmaca cevabı nedir? Harf harf bulmacada "akdeniz anemisi" yanıtları üzerine merak edilenler.

Akdeniz Anemisi Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada Akdeniz Anemisi Yanıtları

Bulmaca eğlence amaçlı ve aynı zamanda kültür seviyesini arttırmak için önemli hobiler arasında gelir. Bu bağlamda bazen bazı kelimelerin bulmaca karşılığı internet üzerinden araştırılır. Bunlar içerisinde Akdeniz anemisi de geliyor.

Akdeniz Anemisi 8 Harfli Bulmaca Cevabı

Akdeniz anemisinin Çengel ya da kare gibi birçok farklı bulmaca üzerinden verilen karşılığı, ‘Talasemi’ sözcüğüdür. Genel olarak bütün farklı bulmaca çeşitleri eşliğinde bu kelimeyi kullanmak mümkün. Soldan sağa ya da yukarıdan aşağı doğru genelde bulmacalarda sadece 8 harfli olarak bu sözcük Akdeniz anemisi için değerlendirilmektedir.

Genel olarak Akdeniz Bölgesi'nde görülen ve bir tür kansızlık olarak bilinen Akdeniz anemisi, aynı zamanda Talasemi olarak bilinmektedir. Tıp alanı üzerinden eş anlamlı şekilde kullanılması ile beraber, aynı zamanda bulmaca üzerinden de değerlendirmek mümkün. Ortak şekilde bütün farklı bulmacalar için Akdeniz anemisi adına Talasemi kelimesi değerlendirilebilir.