Eğitim Akıllı Defter Nedir? Öğrenciler İçin Akıllı Defterlerin Sağladığı Kolaylıklar

Akıllı Defter Nedir? Öğrenciler İçin Akıllı Defterlerin Sağladığı Kolaylıklar

06.04.2021 - 16:25 | Son Güncellenme:

Eğitim ve öğretim çalışmaları geçmişten günümüze devam eden bir süreçtir. Bu süreci kolaylaştırmak ise en çok istenilen ve araştırılan konulardandır. İşte bu nedenle eğitim ve öğretimi kolaylaştıran, ona yeni bir boyut kazandıran akıllı defter uygulamalarını bilmekte fayda vardır. Akıllı defter nedir? Öğrenciler için akıllı defterlerin sağladığı kolaylıklar nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Akıllı Defter Nedir Öğrenciler İçin Akıllı Defterlerin Sağladığı Kolaylıklar

İlköğretimden lisans eğitimine kadar pek çok seviyede ve öğretimde kullanılabilen akıllı defterler, günümüzde oldukça popülerleşmeye başlamıştır. Akıllı defterler özellikle okuma yazma eğitimini yeni almış küçük çocuklar için çok etkili bir pekiştirme aracı sayılmaktadır.

Haberin Devamı

Akıllı Defter Nedir?

Akıllı defter en kısa anlamıyla eğitim ve öğretimin pratik şekilde aktarılmasına yarayan araçtır. Bu araç farklı yayın kuruluşlarıyla, farklı eğitim türü ve kademelerine göre bireyselleştirilmiş olarak tasarlanabilmektedir. Verilmek istenilen bilgiler akıllı defterlerde en pratik şekilde sunulur.

Bilinç uyarıcı kısa ve önemli notlar ile bireyleri en net şekilde bilgilendirir. Akıllı defterlerin ilk sayfalarında nasıl kullanılacağı konusunda açıklamalar olur. Bu açıklamalara göre nasıl öğreneceğini öğrenen kişi çalışma mantığını kendisine göre tasarlar. Akıllı defterler kazanım konu başlıklarına göre hazırlanır.

Her kazanım sonunda pekiştirici açık uçlu ve çoktan seçmeli sorularla testler verilir. Bu testlerin sonucuna göre öğrenci ya konu tekrarı yapar ya da öğrenim yeterliyse bir üst kazanıma geçer. Konular anlatılırken çoğu akıllı defterde resim ve karikatürler kullanılarak öğrencinin görsel hafızası uyarılır.

Haberin Devamı

Öğrenciler İçin Akıllı Defterlerin Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Yeni nesil öğrenme yöntemlerinden olan akıllı defterlerin öğrencilere sağladığı faydalar oldukça fazladır. Bunlardan bazıları şunlardır;

Öğrenilen konunun kalıcılığını sağlar,

Öğrenilen konuların testlerle pekiştirilmesini sağlar,

Öğrenme zamanından tasarruf edilmesine etki eder,

Öğrenme ve eğitim sürecini kolaylaştırır,

Öğrenciler ve eğitimciler için eğitimin eğlenceli hale gelmesini sağlar,

Çok kapsamlı konuların bir bütün halinde verilmesine olanak verir...