Eğitim Anadolu Vakfı Nevşehir’de 16 derslikli okul açtı

Anadolu Vakfı Nevşehir’de 16 derslikli okul açtı

11.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Anadolu Vakfı’nın Nevşehir’de inşa ettirdiği Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Anadolu Vakfı Nevşehir’de 16 derslikli okul açtı

Açılış törenine Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamilhan Süleyman Yazıcı, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Nevşehir Kamu Yöneticileri, Anadolu Grubu Üst Yönetimi, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Haberin Devamı

Törende konuşma yapan Nevşehir Valisi Ali Fidan “Yatırımların en güzeli insana yapılan yatırımdır, eğitime yapılan yatırımdır; umudumuz, yarınımız olan gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizi, çocuklarımızı yarınlara en güzel şekilde hazırlamak, eğitimde kaliteyi yükseltmek, çağın gerektirdiği nitelikli ve donanımlı insan gücüne sahip olabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz” dedi.

Anadolu Grubu ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özilhan da, “Eğitim alanında yapılan yatırımların ve gençlere verilen desteklerin yarınlarımız için atılan en değerli adımlar olduğuna yürekten inanıyorum” diye konuştu. Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi’nde 16 modern dersliğe ek olarak, birer fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarının yanı sıra bilgisayar, müzik ve resim derslikleri ile iki salon bulunuyor.