Eğitim Ananas Nasıl Yenir? Ananas Nasıl Soyulur, En Kolay Yolları Nelerdir?

Ananas Nasıl Yenir? Ananas Nasıl Soyulur, En Kolay Yolları Nelerdir?

06.05.2021 - 17:01 | Son Güncellenme:

Ananas gerek lezzeti gerekse besin değeriyle dikkat çeken meyveler arasında yerini almaktadır. Lezzetli yapısı sebebiyle ülkemizde sıklıkla tüketilen bir meyve olma özelliği de barındırmaktadır. Sizin için Ananas nasıl yenir? Ananas nasıl soyulur, en kolay yolları nelerdir şeklinde pek çok insanın sormakta olduğu bu soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.

Ananas Nasıl Yenir Ananas Nasıl Soyulur, En Kolay Yolları Nelerdir

Dünyanın çok çeşitli bölgelerinde yetişebilen ananasın kendine özgü bir şekli, rengi ve kokusu bulunuyor. Bunun beraberinde çok çeşitli yeme biçimlerinin varlığı da söz konusu olan bir meyve olarak karşımıza çıkıyor.

Ananas Nasıl Yenir?

Ananası çok farklı şekillerde yemek mümkündür. Buna göre bir ananası dilerseniz çiğ olarak yiyebileceğiniz gibi pişirerek de tüketme olanağınız da söz konusudur. Son derece sulu ve lezzetli olan ananası çiğ olarak tüketme yöntemleri arasında ise dilimleyerek yeme, ananas suyu olarak tüketme, yoğurdun içine ekleyerek veya limonataya dönüştürerek tüketmek gibi çok çeşitli alternatifler bulunmaktadır. Ayrıca ananası zeytinyağlı yemeklerde de kullanılabilmektedir. Son olarak ananası kurutup yemek de mümkün olmaktadır.

Ananas Nasıl Soyulur, En Kolay Yolları Nelerdir?

Doğru soyma yöntemi denendiğinde ananas, son derece kolay soyulabilen bir meyve olma niteliği barındırır. Lezzetiyle öne çıkan son derece güzel bir tropik meyve olan ananası soymanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bir ananas meyvesini soymak için ilk olarak kesme tahtasının üzerine konulup ilk olarak meyvenin üst kısmından ve sonrasında da taban kısmında bir parmak kalınlığında birer daire kesilir. Sonrasında ise ananası dik konuma getirmek suretiyle olabildiğince ince olacak şekilde meyvenin kabuklarını ve kahverengi lekeleri kesilip ayıklanır.

Ananasın en kolay soyma yollarından biri de meyveyi bir kesme tahtasının üzerine koyduktan sonra keskin bir bıçak yardımıyla ananasın üst ve alt kısmı kesilir. Daha sonra ananası dik konuma getirerek ananas soyucusu meyvenin üzerine yerleştirilir. Daha sonra soyucu ananasın içine yerleştirilerek saat yönünde döndürülür.

Bu döndürme işlemi ananasın dibine ulaşıncaya kadar sürdürülür. Sonrasında ise soyucu üzerinde bulunmakta olan ananas ile ananasın dış kabuğundan tutularak dikkatlice çıkarılır. Soyucunun meyvenin içinde çıkarılması için makinenin sapında bulunan düğmeye basılarak yavaşça kişinin kendisine doğru çekmesi gerekir. Bu işlem yapılırken soyucunun ananası yuvarlak dilimler halinde kestiğini görülecektir.