Eğitim Ankara’nın ilk ‘çocuk festivali’ başlıyor’

Ankara’nın ilk ‘çocuk festivali’ başlıyor’

25.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ankara’nın en büyük çocuk festivali bugün ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde gerçekleşecek. Birbirinden farklı etkinliklerle, ailelere keyifli bir gün yaşatacak olan organizasyon, Ankara’da ilk defa gerçekleşecek.

Ankara’nın ilk ‘çocuk festivali’ başlıyor’

BEYZA COŞKUN Ankara - Festival boyunca düzenlenecek olan; konserler, dans gösterileri ve oyunlar ailelere güzel bir gün yaşatacak. Festivalin organizasyon sorumlusu Deniz Gölpınar, Milliyet’e yaptığı açıklamada, çocuk festivalinin Ankara’da ilk defa düzenleneceğini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Festivalin teması doğa

“Temamız ‘doğa’. Bu sebeple açık havada böyle bir organizasyon yapmak istedik. ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde düzenlenen bu organizasyonda söyleşi ve gösteri sahnemiz olacak. Konuyla ilgili uzmanlarımız ve hocalarımız gün boyu ebeveynlere seminer verecek. Ceyda Düvenci’nin ‘Sorularınıza Cevaplarım Var’ seminerinin ardından Ali İhsan Varol da ‘Doğru mu? Yanlış mı?’ etkinliği düzenleyecek. Ayrıca Devlet Opera ve Balesi’nden ‘Hay aksi Beethoven’ isimli müzikal bir oyunumuz olacak.”

Geri dönüşüm, robotik kodlama ve yazarlık atölyesi gibi birbirinden farklı atölyelerin de etkinlik alanında olacağını anlatan Gölpınar, “Toplamda çocuklar için 30’a yakın atölyemiz olacak. Türkiye Satranç Federasyonu ve TEMA Vakfı da katılım gösterecek” diye konuştu.