Eğitim Antutu Puanı Nedir, Ne İşe Yarar? Antutu Puanı Nasıl Ölçülür?

Antutu Puanı Nedir, Ne İşe Yarar? Antutu Puanı Nasıl Ölçülür?

26.07.2022 - 02:00 | Son Güncellenme:

AnTuTu, birkaç farklı test ile akıllı telefonların performansını ölçer. Performans ölçme esnasında doğru ve hızlı sonuçlar vermesi uzmanlar için oldukça avantajlıdır. Bu sayede akıllı cihazlar arasında karşılaştırma yapmak da kolay olur. AnTuTu puanının ne işe yaradığını ve nasıl ölçüldüğünü de sizler için derledik.

Antutu Puanı Nedir, Ne İşe Yarar Antutu Puanı Nasıl Ölçülür

 AnTuTu puanı akıllı telefonların performansını birkaç test ile ölçen bir uygulamadır. Bu sayede hata payı azaltılmaya çalışılır.

Haberin Devamı

 AnTuTu Puanı Nedir, Ne İşe Yarar?

 Antutu, akıllı telefonların performansını birkaç farklı test ile hesaplayan ücretsiz bir uygulamadır. Güçlü akıllı telefonları sıralamak için Antutu sıklıkla kullanılır. Antutu ilk olarak bir grup resmi altı kategoriye ayırır ve sonrasında da video içerisindeki nesneleri algılar. Bu sayede ham hareketli hem de hareketsiz görüntünün içindeki nesnelerin tanınması mümkün olur.

 Her test sonra bir daha iki kategoriye ayrılmış bir puan sahibi olur. Tanıma hızı ile birlikte doğru sonuç vermesi üreticileri hatalı sonuçlardan uzak tutar. CPU, GPU, MEM ve UX puanları sonrasında bir araya getirilir ve AnTuTu puanı ortaya çıkar. Uygulama ile cihazın yapay zekasını test etmek ve ağ kapasitelerini öğrenmek de mümkün olur. 

Haberin Devamı

 AnTuTu Puanı Nasıl Ölçülür?

 Tüm kriterler gibi AnTuTu da patlamaları, 3D arka planları, karmaşık hesaplamaları ve ışık efektlerini gösterecek ve Ram hızını da ölçecektir. Sonrasında 4 farklı puan ortaya çıkacaktır. Bunlardan CPU karmaşık hesaplamalardan kaynaklı bir indekstir ve akıllı telefonunun ham gücünü ölçer. GPU 3D ya da video için grafik özelliklerini ölçerken MEM ramin okuma ve yazma hızını ortaya koyar. Son olarak UX daha bleirsiz olsa da çoklu görev yaparken kullanılır ve hızlı yanıt alınması mümkündür. AnTuTu puanının ortaya çıkması için tüm kriterler bir araya getirilir ve akıllı cihazlar ile ilgili puanlar belirlenir.