Eğitim Araç Tescil Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar? Araç Tescil Belgesi Nereden Ve Nasıl Alınır?

Araç Tescil Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar? Araç Tescil Belgesi Nereden Ve Nasıl Alınır?

31.03.2021 - 01:27 | Son Güncellenme:

Araç tescil belgesi, hem sürücünün hem de aracın bilgilerini içeren ve yetkili kurumlar tarafından verilebilen belge türüdür. İsminden anlaşılabildiği gibi aracın resmiyet kazanmasının belgesi olarak kabul edilir. Araç tescil belgesi nedir, ne işe yarar, araç tescil belgesi nasıl ve nereden alınır gibi soruların yanıtlarını derledik.

Araç Tescil Belgesi Nedir, Ne İşe Yarar Araç Tescil Belgesi Nereden Ve Nasıl Alınır

Araç tescil belgesi, aracın resmi anlamda geçerli olup olmadığını bildiren belgedir. Bu belgeye sahip olan araçlar resmiyete göre trafiğe çıkabilirken, araç tescil belgesi olmayan araçların trafiğe çıkması mümkün değildir. 

Haberin Devamı

 Araç Tescil Belgesi Nedir?

 Araç tescil belgesi, aracın ve sürücünün bilgilerini içeren belgedir. Aracın trafiğe uyumlu olup olmadığı gibi kriterler değerlendirilip bu belge araç sahiplerine verilir. Araç tescil belgesine sahip olan sürücüler belgeyle trafiğe çıkabilirler. Araç tescil belgesi aynı zamanda aracın resmi olarak var olduğunun belirlenmesidir. 

 Araç Tescil Belgesi Ne İşe Yarar?

 Trafik kurallarına göre araç tescil belgesi bir aracın trafiğe çıkıp çıkamayacağını belirler. Bu belgeye sahip olan araçlar trafiğe çıkabilirler. 

 Araç Tescil Belgesi Nereden Alınır?

 Trafik alanıyla ilgili olan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkili kurumları veya doğrudan müdürlük araç tescil belgesini verir. Araç tescil belgesi almak için bazı ücretler ödenebilir. 

Haberin Devamı

 Araç Tescil Belgesi Nasıl Alınır?

 Araç tescil belgesini alımı için e-devlet üzerinden sorgulama yapılabilir. Bunun için gerekli olanlar kimlik kartı ve e-devlet şifresidir. Sisteme giriş yapıldıktan hemen sonrasında arama kısmında araç tescil belgesi yazmanız yeterlidir. Çıkan sayfada 'Adıma Tescilli Araç Sorgulama' kısmından belgeye ulaşılabilir.

 Bu yöntem ile Emniyet Genel Müdürlüğü bilgi işleminden kayıtlı olan sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. E-devlet üzerinden alınabile bu belge indirilemediğinden ekran görüntüsü alınması gereklidir. Ekran görüntüsü alındıktan sonra PDF formatına getirilebilir veya yazıcı yardımıyla elle tutulabilir belge haline getirilebilmesi mümkündür.