Eğitim Arigato Ne Demek? Arigato Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Arigato Ne Demek? Arigato Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

05.10.2022 - 16:45 | Son Güncellenme:

Dilimizde kullanılan pek çok kelimenin yabancı dillerde karşılığı araştırılmakta ve merak edilmektedir. Özellikle Japoncada bazı kelimelerin Türkçe karşılığı sözlüklerde sıklıkla araştırılmaktadır. Bunlardan birisi de Arigato kelimesidir. Arigato ne demek? Arigato kelimesinin Türkçe anlamı nedir? İşte, merak edilen tüm ayrıntıları sizler için derledik.

Arigato Ne Demek Arigato Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir

Arigato kelimesi Japonca bir kelimedir. Japonca diline merak salan kişiler bu kelimenin anlamını ve Türkçe karşılığını merak etmektedir.

Arigato Ne Demek?

Japonların en sık kullandığı kelimelerden birisi de Arigato kelimesidir. Arigato kelimesi teşekkür ederim veya sağ ol anlamına gelmektedir. Buna ek olarak da Doomo kelimesi de Dağ ol anlamına gelmektedir. Bu nedenle Japonca dilinde Arigato kelimesi söylendiği zaman teşekkür ederim dendiği anlaşılmaktadır.

Arigato Kelimesinin Türkçe Anlamı Nedir?

Yabancı dillerdeki kelimelerin Türkçe anlamlarını bulmak ve cümle içerisinde kullanmak mümkündür. Japonca kelimeler de Türkçe karşılığı merak edilmektedir. Bu kelimelerden birisi de Arigato kelimesidir. Arigato kelimesinin Türkçe karşılığı '' Teşekkür Ederim '' olarak açıklanmaktadır. Bu nedenle Japonca dilinde teşekkür etmek için Arigato kelimesi kullanılabilir.