Eğitim Atatürk, Demirören Medya Center’da anıldı

Atatürk, Demirören Medya Center’da anıldı

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. yılında Demirören Medya Center’da yapılan bir programla anıldı.

Atatürk, Demirören Medya Center’da anıldı

Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin (MTAL) önünde dün saat 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programının ardından Demirören Medya Center Artium’da Orka Quartet orkestrası “Fikrimin İnce Gülü”, “Yiğidim Aslanın Burda Yatıyor” ve “İzmir Marşı” gibi Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlatan şarkıları çaldı.

Haberin Devamı

Öğrenci, öğretmen ve çalışanların katıldığı programda dinleyiciler duygu dolu anlar yaşadı. Daha sonra usta yazar Doğan Hızlan, Demirören Medya MTAL öğrencileriyle bir araya gelerek Atatürk, devrimleri ve gençlere bıraktığı Cumhuriyete ilişkin konuşma yaptı.

‘Gençlere emanet’

Cumhuriyet’in gençlere emanet edildiğini söyleyen Hızlan, “Emaneti kutsal bir şekilde yaşatacaksınız. Her liderin temel kitabı vardır. Atatürk’ün de temel kitabı Nutuk’tur. Nasıl bir siyasi hayatı olduğunu, askeri zaferlerini Nutuk’ta anlatıyor. Ben Cumhuriyet’in kuruluşunu kitaplardan izledim. Tabii ki siz de izleyeceksiniz. Zamanla algılama, değerlendirme değişiyor” dedi.

Hızlan konuşmasını, öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden değerlendirmek, fikir beyan etmek için yardımcı olacak kitap önerileriyle bitirdi.