Eğitim Bakan Özer: 19 yılda okullaşma oranı devasa arttı

Bakan Özer: 19 yılda okullaşma oranı devasa arttı

18.03.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün Malatya’da Valilikte gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın katıldığı toplantı sonrası açıklama yapan Özer, Malatya’daki eğitim yatırımlarına yönelik bilgi verdi.

Bakan Özer: 19 yılda okullaşma oranı devasa arttı

 

Tüm Türkiye’deki okullarda henüz doğalgaza erişmeyen okulların bu yıl dönüştürüleceğine dikkat çeken Bakan Özer, “Bu yılın 6. ayına kadar hepsini bitirmiş olacağız. Malatya’da da çok az sayıda okulun dönüşümü kalmış, bunun için de 8 milyon TL’lik bir ödeneği programa aldık” dedi. Malatya’daki eğitim yatırımlarına da değinen Bakan Özer, şuanda kentte 58 okulun ikili eğitim-öğretim yaptığını belirterek yeni okulların hizmete girmesiyle 2023’te tüm okulların tekli eğitime geçeceğini açıkladı. 

Haberin Devamı

Yeni okul yapımının yanı sıra büyük onarımlara da ödenek ayırdıklarını vurgulayan Özer, şunları söyledi: "Bütün okulların belli standartlarda olması en büyük önceliğimiz. Onarımlar kapsamında Malatya’da okullarımıza 42 milyon TL ödeneği yarın itibariyle gönderiyoruz.”

1,5 milyar TL’lik yatırım

19 yıllık AK Parti döneminde okullaşma oranında devasa bir artış yaşandığını dile getiren Özer, okul öncesi eğitimin ise nispeten gelişmenin daha az olduğu bir alan olarak kaldığını söyledi. Bu kapsamda 2022’de 3 bin yeni anaokulu ile 40 bin ana sınıfını hizmete açacaklarına değinen Özer, ayrıca kente 27 ilk ve orta okul ile 4 yeni lise, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon ve 3 yeni atölye kazandıracaklarını; böylelikle 935 milyon TL’lik yeni eğitim yatırımının Malatya’ya yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Devam eden 612 milyon TL’lik yatırımla Malatya’da 1 milyar 547 milyon TL yatırımın eğitime kazandırılacağını söyleyen Özer, bu yatırımlarla Malatya’nın eğitim kalitesinin çok daha iyi noktaya geleceğini kaydetti.