Eğitim Bakan Tekin: Başka bir ülkede olsa ‘devrim yapılmış’ denir

Bakan Tekin: Başka bir ülkede olsa ‘devrim yapılmış’ denir

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, dün Manisa Valiliği’ne yaptığı ziyaretin ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Tekin: Başka bir ülkede olsa ‘devrim yapılmış’ denir

Toplantının sonunda eğitimle ilgili soruları cevaplandıran Tekin, Manisa’nın durumunu görmek ve eksikleri tespit etmek için 8-10 kişilik ekiple kente geldiklerini belirterek, “Manisa özelinde 2002 yılı itibarıyla karşılaştırdığımızda öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 25 artmış. Buna rağmen öğretmen sayımız yaklaşık yüzde 100 artmış. Derslik sayımız yine yüzde 50’nin üzerinde, yüzde 60’a yakın artmış durumda” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Bazen bu rakamları söylediklerinde “Derslik yaptınız ama öğrenci sayısı da arttı” eleştirileriyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Tekin, “Özellikle bu oranı veriyorum. Öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 25 oranında artarken, derslik ve öğretmen sayısı itibarıyla iki katından fazla bir artış var” dedi. 

‘Gözle görünür artış’ 

Derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 21, ortaöğretimde 23’e düştüğünü kaydeden Tekin, şunları söyledi: “Başka bir ülkede bu kadar büyük bir gelişme olduğunu görsek ‘Devrim yapılmış’ denir. Bizde de bu anlamda gerçekten çok ciddi bir atılım yapılmış oldu. Nitekim bu fiziki kapasiteyle ilgili şeyler uluslararası raporlarda da sık sık zikrediliyor. En son yayınlanan OECD raporunda da Türkiye’de eğitim öğretim imkânları açısından fiziki altyapı itibarıyla gözle görünür bir artış olduğu ve OECD ortalamalarının üzerine çıktığı tespit edilmiş durumda. Bu güzel bir şey...”  

Haberin Devamı

Bakan Tekin, Manisa’da devam eden yatırımların proje bedelinin 3,5 milyar TL civarında olduğunu da sözlerine ekledi.