Eğitim Başarılarıyla gururlandırdılar

Başarılarıyla gururlandırdılar

30.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kimi kanser aşısı üzerine çalıştı kimi en prestijli film okullarından kabul aldı kimi de okuduğu üniversiteyi onur derecesiyle bitirdi. Harvard, Stanford, Yale gibi dünyanın en gözde üniversitelerinden mezun olan gençler, başarılarıyla şimdiden Türkiye’nin gururu oldular.

Başarılarıyla gururlandırdılar

OZAN ÖMER KADÜKER - Türkiye, ABD’ye öğrenci gönderen ülkeler listesinde 9. sırada yer alıyor. Harvard, Yale, Stanford, Pensilvanya gibi dünyanın en prestijli üniversitelerinin bulunduğu ABD’de eğitim alan Türk gençler, başarılarıyla da dikkat çekiyor. 2010’dan bu yana ülkedeki en başarılı öğrencileri açıklayan StudyinAmerica.com’un Kurucusu Tamer Türkman, ABD üniversitelerinde başarılarıyla öne çıkan Türk öğrencilerin sadece Türkiye için değil dünyanın geleceği için de kazanım olduğunu söyledi. ABD’deki 11 bin 336 Türk öğrenci arasından seçilerek ‘25 En Başarılı Türk Mezunu’ arasında yer alan öğrenciler, başarı hikâyelerini ve hedeflerini Milliyet’e anlattı:

Haberin Devamı

Betül Çeliker: Üsküdar Amerikan Lisesi’nden mezun oldum. Johns Hopkins Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendislik ve Uygulamalı Matematik okudum. Pankreas kanseri üzerine çalışan bir laboratuvarda bir kanser aşısı geliştirmeye çalıştım. Önümüzdeki yıl University of Chicago Pritzker School of Molecular Engineering’in altında Immunoengineering alanında Ph.D.’ye başlayacağım. Burada kanser biyolojisi ve biyomateryal alanlarında araştırma yapmak istiyorum.

Yiğit Sönmez: Koç Lisesi mezunuyum. Harvard’ı anadalı Nörobilim ve yandalı Film ve Görsel Sanatlar olmak üzere onur derecesiyle tamamladım.  Ayrıca okurken DJ’lik de yaptım. New York’ta İş Analisti olarak çalışmaya başlayacağım. Klinik psikoloji ya da biyoloji üzerine odaklanıp mental sağlık anlamında sorun yaşayan insanlara yardımcı olmak istiyorum.

Haberin Devamı

Ege Seyithanoğlu: İzmir Amerikan Koleji’nde mezun olduktan sonra Johns Hopkins Üniversitesi’nde Computer Science ve Cognitive Science dallarında okudum. Üniversitede makine öğrenmesi ve web uygulamaları odaklı birçok projede yer aldım. Aynı zamanda öğretim asistanlığı görevini yürüttüm. Yazılım mühendisi olarak kariyerime devam edeceğim.

Burslu kazandılar

Nadin Tamer: Hisar Okulları’ndan sonra Stanford Üniversitesi’nin Bilgisayar Bilimi ana dalından ve Eğitim yandalından mezun oldum. Yazılım mühendisi olarak işe başlayacağım. Eğitim teknolojilerine yönelmeyi hedefliyorum. Birkaç yıl boyunca Amerika’da çalışmayı planlıyorum ama uzun vadede Türkiye’ye dönmeyi isterim.

Deren Alanay: Pensilvanya Üniversitesi’nden mezun oldum, İletişim anadalı ve Tüketim Psikolojisi yan dalı yaptım. Üniversitedeyken film endüstrisinde çalışmak istediğime karar verdim ve yazlarımı Los Angeles’ta film yapım şirketlerinde stajyerlik yaparak geçirdim. USC School of Cinematic Arts’ta yüksek lisans programına başlayacağım. En büyük hayalim, uluslararası film ve televizyon yapımcısı olmak.

Kaan Ertürk: Yale Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldum. New York’ta yatırım analisti olarak çalışıyorum. Üniversitedeki ilk senemde Çince öğrenmeye başladım. Richard U. Light Fellowship Bursu’nu kazanarak Çince yaz okuluna gittim. Uzun dönemde hedefim yatırım şirketimi kurmak ve ülkemizdeki start-up ve inovasyon ekosistemini değiştirerek Türkiye’yi yenilik ve inovasyon merkezi olarak dünya haritasına koymak.

Haberin Devamı

Uluç Kadıoğlu: SEV Amerikan Koleji’nden birincilikle mezun oldum, Harvard’dan tam burslu olarak kabul aldım. Siyaset bilimi bölümünü bitirdim, yandal olarak Nörobiyoloji okudum ve İspanyolca dil uzmanlığı kazandım. Eğitimimi onur derecesiyle tamamladım. Oxford’ta Global Governance and Diplomacy bölümünde yüksek lisans yapmak istiyorum. Bu bölümde okuyabilmek için burs arıyorum.