Eğitim Base Jumping Ne Demek, Türkçesi Nedir? Base Jumping Nasıl Yapılır?

Base Jumping Ne Demek, Türkçesi Nedir? Base Jumping Nasıl Yapılır?

25.08.2022 - 15:50 | Son Güncellenme:

Günümüzde oldukça heyecanlı ve zevkli sporlar olduğu bilinir. Bunlar arasında en yaygın olanı ise base jumping olarak dikkat çekmektedir. Bu sporun temelinde yüksekten atlama gelmektedir. Özellikle sabit bir yapı veya uçurumdan atlama söz konusudur. Paraşütle veya wingsuit denilen kanat takımı ile yapılan atlama base jumping adını alır. İşte, tüm detaylar.

Base Jumping Ne Demek, Türkçesi Nedir Base Jumping Nasıl Yapılır

İnsanların yapması gereken oldukça zevkli sporlardan biriside base jumping olarak bilinmektedir. Bu sporun en önemli amacı ise heyecan yaşamaktır. Çünkü yüksekten atlama ile yapılan bu sporu yaparken adrenalin seviyeniz artabilir. Ayrıca ülkemizin birçok farklı noktasında base jumping yapılacak yerler bulunmaktadır.

Base Jumping Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Base kelimesi dört farklı kelimenin baş harflerinden meydana gelmektedir. Bunlar building, antenna, span ve Earth kelimeleri olarak dikkat çekmektedir. Türkçe anlamları ise sırasıyla bina, anten, karış ve uçurum şeklindedir. Jumping kelimesi ise atlama şeklinde tabir bulur. Ayrıca base jumping olarak bilinen bu kavram 'temel atlama' şeklinde ifade edilir.

Base Jumping Nasıl Yapılır?

Base jumping yapmak için bina, uçurum, kule veya bunlara benzer yerlerden atlamak gerekir. Atlama ise paraşüt veya wingsuit ile yapılır. Oldukça heyecanlı bir spor olması ise herkesin yapmamasına neden olmaktadır. Çünkü yükseklik korkusu olan kişilerin bu sporu yapması hayli zordur. Ancak arzu eden herkesin bu sporu denemesi mümkündür. Sporun özünde ise yüksekte uçup yere iniş yapmak bulunur.