Eğitim Bebekler Nasıl Yatırılmalı? Yenidoğan Bebeklerde Yatış Pozisyonları...

Bebekler Nasıl Yatırılmalı? Yenidoğan Bebeklerde Yatış Pozisyonları...

27.05.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

Bir bebeğin nasıl yatırılarak uyutulması gerektiği konusunda eskiden günümüze gelen bir tartışmanın varlığı söz konusudur. Daha önceki yıllarda bebekler genellikle yüz üstü yatırılmakta idi. Günümüzde ise bebekler ağırlıklı olarak sırt üstü yatırılmaktadır. Sizin için Bebekler nasıl yatırılmalı? Yenidoğan bebeklerde yatış pozisyonları konularını detayları ile birlikte derledik.

Bebekler Nasıl Yatırılmalı Yenidoğan Bebeklerde Yatış Pozisyonları...

Yüz üstü pozisyonda yatırılan bebeklerde Ani Bebek Ölümleri Sendromu olarak ifade edilen bir ölüm gerçekleşmesi olasılığı söz konusudur. Bu risk her ne kadar çok düşük olsa da böyle bir riskin varlığı söz konusudur. Bu bakımdan bebeğin doğru pozisyonlarda yatırılması önemli bir konudur.

Haberin Devamı

 Bebekler Nasıl Yatırılmalı?

 Bebeklerde çoğunlukla sırt üstü yatış pozisyonu tercih edilmektedir. Ancak sırt üstü yatış pozisyonunda yatan bebeklerde kusmayla beraber kusmuğu sebebiyle boğulma riski ortaya çıkar. Ancak bebeğin bu yatış pozisyonundayken kusmuğundan boğulma riski oldukça düşüktür. Yüz üstü yatış pozisyonuna kıyasla da çok daha güvenli bir pozisyondur.

 Bebeklerde sırt üstü yapış pozisyonunun güvenlik derecesini arttırmak mümkün olabilen bir durumdur. Bunun sağlanması için bebek uyurken başı düz değil de sağ yahut ol tarafa yatık bir biçimde konulabilir. Buna ek olarak bebeği sağ yahut sol yanına yatırmak da son derece iyi bir bir çözüm olabilir. Lakin bu yan yatırmalarda da bebeğin yüz üstü dönme olasılığı söz konusudur. 

Haberin Devamı

 Bebeğinizin yatış pozisyonu için en güvenilir yöntemi tercih etmek önemlidir. Bu da sırt üstü yatış pozisyonu olmaktadır. Kimi zaman çeşitli sebeplere bağlı olarak bebeği yan yatırma gibi durumlar da olabilir. Ancak sırt üstü yatış pozisyonunun en güvenilir yatırma yöntemidir.

 Yenidoğan Bebeklerde Yatış Pozisyonları

 Yenidoğan bebeklerde beslenme sonrası sırt üstü pozisyonda yatırmak, kusma olasılığı olduğundan dolayı son derece tehlikeli olacaktır. Yenidoğan bebek sağlığı bakımından her zaman yan yatırmak en doğru pozisyon olacaktır. Yan pozisyon haricinde yüz üstü yatmak da bebeklerin en fazla rahat ettiği ve hoşlandığı pozisyonlardandır.