Eğitim Belediyeler öğrenci desteğinde yarışıyor

Belediyeler öğrenci desteğinde yarışıyor

15.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Büyükşehirlerdeki artan yaşam maliyetleri, öğrencilere yönelik sunulan desteklerin de önemini artırdı.

Belediyeler öğrenci desteğinde yarışıyor

OZAN ÖMER KADÜKER - Bu noktada belediyelerin sunduğu imkânlar öğrenciler için can suyu oluyor. Burs, yurt, ulaşım gibi temel desteklerin yanı sıra ev eşyası dağıtan, doğalgaz yardımı yapan belediyeler de var. Belediyeler çalışma ortamları, kurslar ve sosyal aktivitelerle de öğrencilerin gelişimini sağlıyor. Öğrencilere destek veren belediyelerden bazıları şunlar:

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Şişli, Beyoğlu, Avcılar gibi birçok ilçede, 3 öğün yemeğin sunulduğu 11 öğrenci yurdu var. Genç Üniversiteli Bursu’yla öğrencilere maddi destek sağlanırken Askıda Fatura projesiyle de öğrencilerin faturaları karşılanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi: İndirimli su, otobüslerde abonman hizmeti, çamaşır yıkama merkezi, geçici barınma merkezleri gibi birçok destek sağlanıyor. Sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarının servis ücretleri de karşılanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi: Öğrencilere burs veriliyor. Geçen yıl öğretim yılı boyunca 10 bin üniversite öğrencisine ayda 400 TL olmak üzere 10 ay boyunca toplam 4.000 TL verilmişti. Üniversite çevrelerinde yemek dağıtımları da yapan belediyenin öğrencilere yönelik nakliye, çamaşırhane destekleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Üsküdar Belediyesi: Üsküdar’da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerinin doğalgaz ve İstanbulkart giderleri, bu yıl da belediye tarafından karşılanacak. Ayrıca belediyenin kira, alışveriş, giyim, kırtasiye, meyve, ev eşyası gibi destekleri de var.

Çekmeköy Belediyesi: Üniversite sınavını kazanarak kaydını yaptıran öğrencilere 7.000 TL eğitim desteği verilecek.

Pendik Belediyesi: Üniversiteyi kazanan gençlere destek olmak amacıyla bir defaya mahsus üniversite öğrenci yardımı yapılıyor.

Esenler Belediyesi: Çamaşırhane, market kartı gibi desteklerin yanı sıra ev eşyaları hediye edilip evlerin boya, badana, tesisat konularındaki sıkıntıları da onarılıyor. Geçen yıl üniversite öğrencilerine bir sefere mahsus 3.500 TL’lik burs da verilmişti.

İzmir Menemen Belediyesi: Üniversite giriş sınavında herhangi bir programa yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ile bu yıl mezun olan üniversitelilere 5.000 TL para ödülü verilecek.

Denizli Merkezefendi Belediyesi: Ortaokul ve lisede eğitim alan 4 bin öğrenciye 8 ay boyunca toplamda 12 milyon 800 bin TL destekte bulunacak.