Eğitim Besi Ne Demek? Besi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Besi Ne Demek? Besi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

24.08.2022 - 14:40 | Son Güncellenme:

Genelde hayvanlar için kullanılan besi kelimesi, geliştirmek, güçlendirmek ve yaşatmak için besin yedirmek anlamı üzerinden değerlendirilir. Besi kelimesi hakkında merak edilenler.

Besi Ne Demek Besi TDK Sözlük Anlamı Nedir

Güçlü ve dayanıklı, aynı zamanda uzun ömürlü hayvanların ortaya çıkması için etkili bir beslenme düzeni gerçekleştirilir. Bu doğrultuda güçlendirmek ve geliştirmek adına yapılan bu çalışma besi olarak bilinmektedir.

Besi Ne Demek?

Besi kelimesi güçlendirmek, yaşatmak ve geliştirmek amaçlı farklı besin kaynaklarının verilmesi olarak öne çıkar. Özellikle bu şekilde daha güçlü ve sağlıklı, daha faydalı hayvanlar yetiştirilir. Genelde bunlara besili hayvanlar denir. Taşımış olduğu anlamı üzerinden ayrıca insanlar içinde kullanılan bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün.

Besi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu'na bağlı olarak besi kelimesi, güçlendirmek ve geliştirmek ile yaşatmak gibi anlamlar kapsamında verilen besin kaynakları olarak bilinir. Özellikle hayvan yetiştiriciliği konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu işlem yapıldıktan sonra ise sonuç olarak besili hayvanlar elde edilir. Yani her açıdan güçlü ve dayanıklı, aynı zamanda faydalı hayvanlar olduğunu da söylemek mümkün.