Eğitim Bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu

Bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de dün yayımlandı.

Bilgisayar desteğinde detaylar belli oldu

EĞİTİM SERVİSİ - Tebliğe göre teknolojik cihaz desteğine başvuru şartları şöyle: 

Haberin Devamı

Cihaz ikinci el olmayacak 

Teknolojik cihaz desteği için satın alım tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak gerekiyor. 

■ Açık öğretim programları hariç bir üniversiteye kayıtlı öğrenciler başvurabilecek. 

■ Başvuruda bulunulan bilgisayar cihazı ile mobil telefonun vergiler dahil nihai satış bedeli 9.500 TL’yi geçmeyecek. Satın alınan teknolojik cihaz ikinci el olmayacak. 

■ Satın alınan teknolojik cihaza ilişkin elektronik ortamda düzenlenen fatura olması ve faturanın desteği alacak öğrencinin T.C. kimlik numarasını da içerecek şekilde adına düzenlenmiş olması şartı aranacak. 

■ Teknolojik cihaz için bildirilen IBAN numarasının ve mobil telefon cihazı için kullanılacak telefon hattının satın alan öğrenciye ait olması zorunlu. 

Haberin Devamı

■ Destekten faydalanmak isteyenler, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacaklar. 

■ Başvurularda kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya T.C. kimlik numarasının, kendi adına kayıtlı telefon ve IBAN numaralarının, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının ve talep edilen diğer bilgilerin sisteme girilmesi zorunlu olacak. 

■ Farklı tip teknolojik cihazlar aynı kişi tarafından satın alınabilecek. Bu cihazlar için teknolojik cihaz destek tutarı 5.500 TL’yi geçmeyecek. 

■ İnternet desteğinden yararlanmak isteyenlerde de açık öğretim programları hariç yükseköğretim programlarına kayıt, 26 yaşından gün almama ve destekten yararlanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması şartları aranacak. İnternet desteğine başvurular, 2 ay içinde yapılacak. 

■ İnternet desteği, bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca ücretsiz ve aylık 10 cigabayt olacak şekilde yıllık 120 cigabayt olarak belirlendi.