Eğitim Bilim kızları bu akademide yetişecek

Bilim kızları bu akademide yetişecek

11.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

PepsiCo Vakfı desteği ile gerçekleştirilen PepsiCo Bilim Kızları Akademisi projesinde Türkiye’nin dört yanından farklı üniversitelerde STEM alanında eğitim alan 200 kız öğrenciye Türk Eğitim Vakfı (TEV) üzerinden burs veriliyor.

Bilim kızları bu akademide yetişecek

Kız öğrencileri desteklemek adına hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi veren PepsiCo Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü Esra İren, “Bu projenin en temel amacı; kadınların STEM alanlarında daha fazla yer almalarını sağlamak ve STEM alanlarına katılımda oluşan toplumsal cinsiyet açığının kapanmasına katkıda bulunmak” dedi.

Haberin Devamı

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da kız öğrencilerimizin eşit fırsatlara sahip olması adına çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Rol modeller

Projede kızların eğitimleri, gelişimlerini ve kariyerlerini desteklemek için alanında uzman isimlerle birlikte çalışıyor. Bunların arasında, karadelikler, nötron yıldızları ve teorik astrofizik konusundaki araştırmaları ile dünya çapında ses getiren bilim kadını Feryal Özel yer de alıyor.