Eğitim Boynuzlu Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

Boynuzlu Hayvanlar Hangileridir? İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir?

31.10.2021 - 01:33 | Son Güncellenme:

Boynuzlugiller, geviş getiren bir çift toynaklı familyasında yer alır. Bu büyük familya, 140 türden oluşan keçi, sığır, koyun, bizon, manda, antilop ve ceylan gibi insanların uzun zamandır ev ve av hayvanı olarak yararlandığı pek çok türü içerir. Bu hayvanların ortak özelliği ise hepsinin boynuza sahip olmasıdır. Boynuzlu hayvanlar hangileridir sizler için derledik.

Boynuzlu Hayvanlar Hangileridir İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir

Dört boynuzlu antilobun dışında tüm boynuzlugillerin 2 adet boynuzu bulunur. Bazı türlerde ise, boynuzların boyu 1,50 m'yi rahatlıkla bulur.

Boynuzlu Hayvanlar Hangileridir?

Çoğu türde sadece erkeklerin boynuzları olur ve çoğunlukla dişilerin yoktur. Bu boynuzlar doğrudan kafatasına bağlıdır ve kemiktendir. Bunun etrafları ise, boynuz dokusu ile kaplıdır. Boynuzlugillerin boynuzları hiçbir zaman geyikgillerde ya da çatal boynuzlu antilopta olduğu gibi çatallı bir şekilde olmaz. Boynuzlugillerin büyük bir kısmı açık alanlarda yaşar. Ama ormanlarda ya da dağlık alanlarda yaşayan türleri de bulunur.

Boynuzlu Hayvanların İsimleri ve Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

Burma boynuzlu keçi: Burma ya da burgu boynuzlu keçi veya yılan yiyen keçi (Capra falconeri), Kuzeydoğu Afganistan, Hindistan'ın Cemmu ve Keşmir eyaletinin bir kısmı ve Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın Güney kısmında yaşayan en iri yaban keçisi türüdür. Tehlike içindeki türler kategorisinde yer alan burma boynuzlu keçi nüfusu 2.500 kişiden daha azdır. Anadolu'ya Türkler gelmeden önce hiç görülmeyen Ankara keçisinin burma boynuzlu keçiden geldiği düşünülüyor.

Saiga (Bozkır Antilobu) : 90'ların en sevilen karakteri olan Alf'in canlanmış haline benzeyen bu geyik, proboskis (hortum) ismi verilen bu organının yaşadığı çok tozlu ortamlarda solunum yollarının tozdan korunması için evrimleşmiş ve adapte olmuştur.

Haberin Devamı

Nubian dağ keçisi: Geriye kıvrık ve devasa boynuzlarını rakipleri ile mücadele ederken sıkça kullanır. Kuzey Afrika ve Arabistan'ın yüksek kesimlerinde yaşar.