Eğitim Burgaz Ne Demek? Burgaz Kelimesi Nereden Geliyor, Kökeni Nedir?

Burgaz Ne Demek? Burgaz Kelimesi Nereden Geliyor, Kökeni Nedir?

16.03.2021 - 16:33 | Son Güncellenme:

Yerleşim yerlerimizde, çeşitli özelliklere sahip bölgeler bulunmaktadır. Bu bölgelere verdiğimiz özel isimler sayesinde, o bölgelerin hangi özelliklere sahip olduğunu anlayabiliriz. Burgaz kelimesi de, bu isimlerden biridir. Burgaz kelimesi ne anlama gelir? Bir bölgeye Burgaz diyebilmemiz için hangi özelliklere sahip olması gerekir? Burgaz kelimesinin anlamını ve detaylarını sizler için derledik.

Burgaz Ne Demek Burgaz Kelimesi Nereden Geliyor, Kökeni Nedir

Burgaz kelimesi, antik kasabalara verilen isimler arasında yer almaktadır. Çok eski zamanlarda kullanılan bir kelime olmasına karşın kalıcı bir isim haline gelmeyi başarmıştır. Günümüzde bazı bölgeler hala Burgaz ismi ile anılmaktadır.

Haberin Devamı

Burgaz Ne Anlama Gelir?

Burgaz, içerisinde kemer, kule, hisar ya da kale gibi çeşitli dikili yükseltili mimarileri bulunduran kasabalara verilen isimdir. Antik kasabalara verilen bu isim, günümüzde hala kullanılan kelimeler arasındadır.

Eski zamanlarda, antik kasabalarda dikili yapıların bulunması büyük öneme sahipti. Bu bölgelere Burgaz ismi veriliyordu. Burgaz ismi o kadar kalıcı bir isim olsa gerek iki, günümüzde bazı bölgeler için geçerliliğini hala sürdürüyor.

Burgaz Kelimesinin Kökeni

Burgaz kelimesi Yunancadan gelmektedir. Zaten eski zamanlarda antik Yunan kasabalarını nitelemek için kullanılan kelimeler arasında yer alıyordu. Modern Yunancada ise bu kelime 'pyrgos' olarak bilinmektedir.