Eğitim C2C Nedir, Açılımı Ne Demek? C2C Pazarlama Nasıl Yapılır?

C2C Nedir, Açılımı Ne Demek? C2C Pazarlama Nasıl Yapılır?

03.02.2022 - 16:52 | Son Güncellenme:

Özellikle internet üzerinden günümüze yapılan alışverişler oldukça geniş bir yelpazeye yayıldı. Bu durum birçok değişik online platform üzerinden tüketiciler kapsamında gerçekleşmektedir. Peki, c2c nedir, açılımı ne demek? c2c pazarlama nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

C2C Nedir, Açılımı Ne Demek C2C Pazarlama Nasıl Yapılır

İnternet kullanımı ile birlikte gerçekleşen bir ticari işlem c2c olarak bilinmektedir. Bu durum online alışveriş ile beraber ürün satış ve pazarlaması noktasında kullanılır. Belli başlı bazı online platformlar dahilinde ele alınır ve tüketiciler arasında gerçekleşir.

C2c Nedir, Açılımı Ne Demek?

İngilizce açılımı üzerinden c2c ‘costumer to costumer’ olarak ifade edilir. Aynı zamanda tüketiciden tüketiciye olarak Türkçe eşliğinde, bir e-ticaret olarak değerlendirilir. Kısaca tüketicilerin birbirleriyle karşılıklı olarak yaptıkları eticaret biçiminde öne çıkar. Farklı online platformları üzerinde tüketiciler bir araya gelmek suretiyle, ürün ve hizmetlerini sunar. Böylece yapılan alışveriş ile beraber tüketiciler karşılıklı olarak alışveriş gerçekleştirmek suretiyle satış yapar.

C2c Pazarlama Nasıl Yapılır?

C2c pazarlaması online platform dahilinde gerçekleşir. Aynı zamanda bu platformlar online bir köprü görevi üstlenir. Böylece kullanıcılar bu platformlar üzerinde bir araya gelir. Ele aldıkları ürünleri ve hizmetleri diğer tüketicilere aktarır. Tüketiciler bu şekilde karşılıklı olarak online platform dahilinde iletişim kurar. Böylece güvenli yoldan ve hızlı bir şekilde c2c pazarlaması gerçekleşmiş olur. Günümüzde bu konuda birçok önemli online platform bulunduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle tüketiciler bir araya gelerek ürün ve hizmet alım satımı işlemini kolayca gerçekleştirir.