Eğitim Ceneviz Nedir? Ceneviz Şehri Nerededir? Kısaca Tarihi

Ceneviz Nedir? Ceneviz Şehri Nerededir? Kısaca Tarihi

12.04.2023 - 16:20 | Son Güncellenme:

Dünyada birçok ülke ve bölge vardır. Bunların büyük birçoğunu insanların görmesi zordur. Bu yüzden de bu bölgelerle ilgili birçok araştırmak yapılmaktadır. Ceneviz de en çok araştırılan bölgelerden biridir. İşte, Ceneviz hakkında merak edilen tüm detaylar.

Ceneviz Nedir Ceneviz Şehri Nerededir Kısaca Tarihi

Ceneviz ya da Cenova Cumhuriyeti 1005 yılında kurulup 1815 yılında dağılan ancak hala izleri var olan bir bölgedir. Buradaki vatandaşlar ise Cenevizliler olarak adlandırılır.

Ceneviz Nedir?

Ceneviz, Cenova halkının bulunduğu yerdir. Kurulduklarından beri bir süre devlet olarak varlıklarını sürdürebilseler de 1815 yılında dağılmak zorunda kalmışlardır. Mevcutta hala Cenevizlilerin bulunduğu bölgeler vardır.

Tarih boyunca devlet olarak uzun süre kalsalar da en sonunda dağılmaya mahkum olmuşlardır. Şu anda İtalya'nın en gözde şehirlerinden biri olarak aynı toprak üzerinde devam etmektedirler. Yine de buralı olan halka hala Cenevizli denmeye de devam edilir.

Ceneviz Şehri Nerededir?

Ceneviz devlet olarak ortadan kalktıktan sonra, İtalya'da bir şehir olarak varlığını devam ettirir oldu. Şu anda İtalya'nın en büyük altıncı şehridir. Şu anda hem İtalya'nın hem de Akdeniz'in en önemli limanlarından biridir. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan şehir şu anda da birçok ziyaretçi almaktadır. Oldukça fazla nüfusa da sahip olması şehrin yaşanabilirliğini göstermekte ve refah seviyesinin de yüksek olduğunu ispatlamaktadır.

Kısaca Tarihi

Cenova Cumhuriyeti, 1005 - 1797 yılları arasında denizci bölgesi olarak bilinen bir bölgeydi. Ardından kısa sürede büyüyerek Venedik'in en büyük rakiplerinden biri haline gelmiştir. 14. YY'da Korsika Adasını topraklarını katarak ciddi bir başarı elde etmişlerdir.

16. yüzyıldan itibaren finans merkezi haline gelmesiyle oldukça fazla dikkat çeken devletlerden biri olmuştur. 18. yüzyılda Fransa tarafından fethedilmiştir. Yerine Ligurya Cumhuriyeti kurulmuştur. 1814 yılında Napolyon'un da yenilmesi ile Sardinya Krallığı varlıklarına da son vermiştir.