Eğitim Cilt No Nedir, Nasıl Sorgulanır? Kimlikte Cilt No Nerede Yazar, Nasıl Bulunur?

Cilt No Nedir, Nasıl Sorgulanır? Kimlikte Cilt No Nerede Yazar, Nasıl Bulunur?

20.04.2021 - 13:13 | Son Güncellenme:

Ülkemizde varlık göstermekte olan kimlik kartı projesi kapsamında milyonlarca insanın başvuruda bulunarak yeni kimlik kartlarını temin ettiler. Yeni kimlik kartlarında üst düzeyli güvenlik durumunun söz konusu olması nedeniyle pek çok insan tarafından tercih edilmektedir. Sizin için Cilt no nedir, nasıl sorgulanır? Kimlikte cilt no nerede yazar, nasıl bulunur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Cilt No Nedir, Nasıl Sorgulanır Kimlikte Cilt No Nerede Yazar, Nasıl Bulunur

Yeni kimlik kartlarının üzerinde sıra, aile ve cilt no gibi bilgiler bulunmuyor. Bu bilgilerin gerekli olması durumunda öğrenilebilmeleri için neler yapılabileceği çok fazla insanın merak ettiği ve araştırmakta olduğu bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Cilt No Nedir, Nasıl Sorgulanır?

Cilt Noı, bir kimsenin kayıtlı durumda olduğu mahalle ve köyün kayıtlı durumda olduğu ilçedeki sıra numarası olmaktadır. Ancak yeni kimlik kartları üzerinde bu bilgilere yer verilmemiştir. Cilt no sorgulamasını için ilçe Nüfus Müdürlüklerine gitmek mecburiyetinde kalmadan e-devlet şifresi kullanılarak kolayca sorgulanabilmektedir. Bunun için e-Devlet'te "Kimlik Bilgilerim" kısmından Cilt no kolaylıkla sorgulanabilmektedir.

Kimlikte Cilt No Nerede Yazar, Nasıl Bulunur?

Cilt No bilgisi, eski nüfus cüzdanlarının arka yüzünde yazılı durumdadır. Eski kimliklerin arka kısmını çevirdiğiniz vakit cilt no bilgisine erişebilirsiniz. Ancak yeni kimlikler üzerinde Cilt no bilgisi bulunmamaktadır. Bunun için Devlet üzerinden sorgulama yapmanız gerekir.