Eğitim Çin Seddi Neden Ve Ne Zaman Yapılmıştır?

Çin Seddi Neden Ve Ne Zaman Yapılmıştır?

09.08.2021 - 02:05 | Son Güncellenme:

Her hanedanda askeri kullanımın yanı sıra, Çin Seddi eski tarım toplumu üzerinde çok önemli bir etkiye sahipti. Çin Seddi, Çin'in eski tarım toplumunda barış ve istikrarın garantisiydi. Şimdi, Çin Seddi, Çin'de ünlü bir turistik cazibe merkezi olan bir simgesi haline geldi. Peki, Çin Seddi hangi nedenden ve ne zaman yapıldı detayları ile derledik.

Çin Seddi Neden Ve Ne Zaman Yapılmıştır

Çin Seddi, antik çağda önemli bir savunma askeri projesidir. Bununla birlikte, basit bir izole ön duvar değil, tam bir savunma sistemi oluşturan geçitler, kaleler ve gümrük ofislerinden oluşan bir ağdır.

Çin Seddi Ne Zaman Yapılmıştır?

Çin Seddi önce savaşan üç devlet tarafından inşa edildi, daha sonra en az altı hanedan tarafından genişletildi ve yeniden inşa edildi.

Haberin Devamı

Derebeyiler krallık sınır duvarları inşa ettiler,

İlk İmparator Qin Seddi birleştirdi,

İmparator Han Wudi, Çin Seddi'ni batıya, Yumen Geçidi'ne kadar uzattı,

Çinli kahraman General Qi Jiguang, Çin Seddi'ni yeniden inşa etti,

Mao Zedong, Badaling Çin Seddi bölümünü yeniden inşa ettirdi,

Deng Xiaoping'in reformları, bu dış turizm ve Çin Seddi restorasyonu dönemini başlattı.


Çin Seddi, Qin Hanedanlığının İlk İmparatoru tarafından MÖ 221-207 yılları arasında yaptırılmıştır. Qin Hanedanlığının başlangıcında Çin'in birleşmesinden sonra, Çin'in İlk İmparatoru Qin Shihuang üç kuzey eyaletinin duvarlarını birbirine bağladı. Qin Hanedanlığı Çin Seddi, ilk 5.000 km'lik bir uzunluktaydı.

Çin Seddi Neden Yapıldı?

İlk Çin Seddi, "Chufang Şehir Duvarı" komşu ülkelerin saldırılarına karşı kendilerini savunmak için inşa edildi. Daha sonra, özellikle Savaş Dönemi'nde (MÖ 475 - MÖ 221) savunma amaçlı kullanıldı. İlk imparator olan Qin Shi Huang'ın Çin üzerinde birleşmesinden sonra, devletin inşa ettiği büyük duvarın her bölümünün birbirine bağlanmasını emretti, böylece her devlet üzerindeki egemenliğini sürdürebildi.

Han Hanedanlığında, kuzeydeki göçebe kabileler ve merkezi ovalardaki Han Halkı çok çoğalmıştı. Sınır bölgesinde yaşayanlar farklı milletler arasında ticarete başlamış ve doğudan batıya uzanan ipek yolu oluşmuştur. Han tüccarlarını korumak ve imparatorluğu genişletmek için Çin Seddi'ni inşa etmeyi emretti.