Eğitim Çoban Yıldızı Olarak Bilinen Gezegen Hangisidir?

Çoban Yıldızı Olarak Bilinen Gezegen Hangisidir?

14.05.2021 - 03:29 | Son Güncellenme:

Evrenin sonsuz olduğu ve içerisinde pek çok sistemin, galaksinin ve gezegenin olduğunu bilmekteyiz. Bunlardan birisi de çoban yıldızıdır. Bulunan pek çok gezegen içerisinde hikayesi dilden dile anlatılan, şarkılara konu olan çoban yıldızı birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki çoban yıldızı olarak bilinen gezegen hangisidir? Sizlere çoban yıldızı hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Çoban Yıldızı Olarak Bilinen Gezegen Hangisidir


Çoban yıldızı adının aksine bir yıldız değil gezegendir. Günümüzde pek çok kişi tarafından merak edilen çoban yıldızı hakkında pek çok araştırmalar yapılmıştır.

Çoban Yıldızı Nedir?

Yapılan araştırmalar gereği çoban yıldızının bir gezegen olduğu kanıtlanmıştır. Çoban yıldızı diğer gezegenlere göre bazı özellikleri farklıdır. Güneş sisteminin ikinci gezegeni olan çoban yıldızı güneş yönünde ters dönen tek gezegendir. Bu özelliği ile diğer gezegenlerde farklı olmaktadır.

Çoban gezegeni çok yıllar önce keşfedilmiştir ve Yunan Medeniyetinde güzellik tanrıçası olan Afrodit ile özdeşleştirilmiştir. Bunun yanı sıra mistik güçler ile bağdaştırılarak çoban yıldızı merkez seçilmiştir.

Çoban Yıldızı Olarak Bilinen Gezegen Hangisidir?

Çoban yıldızı bir yıldız değil güneş sisteminde bulunan bir gezegendir. Bu gezegenin adı ise Venüs olmaktadır. Venüs gezegeni güneş etrafında dönmesi dünya günü açısından 224 güne denk gelir. Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalara göre Venüs gezegeni Dünya'ya benzerliği açısından kardeş gezegen olarak adlandırılması sağlanmıştır.

Çoban yıldızının diğer bir özelliği ise Dünya'ya yakın olması ve çıplak gözle görülmesidir. Güneş doğmadan veya batmadan çoban yıldızını gökyüzünde görebilmek mümkündür. Bu şekilde görülmesi akşam yıldızı, akşam yıldızı ve sabah yıldızı denilmesini sağlamıştır. Ayrıca gezegenler arasında en parlak görülen gezegen olması da diğer özelliği arasındadır.

Yapılan araştırmalara göre Venüs gezegeninin atmosferi asit yağmurlarına maruz kalmaktadır ve yüzeyinde ışık şöleni yaşanır. Dünyaya dönük olan yerinin karanlık olması dünyadan gözüken kısmının da çok parlak olmamasına sebep olmaktadır.