Eğitim Cotton Ne Demek, Türkçesi Nedir? Cotton Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

Cotton Ne Demek, Türkçesi Nedir? Cotton Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

13.04.2022 - 16:27 | Son Güncellenme:

Özellikle birçok farklı giyim söz konusu olduğu zaman cotton kelimesi ile çok sık karşı karşıya kalınır. Peki, cotton ne demek, Türkçesi nedir? Cotton kumaşın özellikleri nelerdir detayları ile derledik.

Cotton Ne Demek, Türkçesi Nedir Cotton Kumaşın Özellikleri Nelerdir

 Kökeni İngilizce olarak öne çıkan cotton kelimesi, giyim sektörü açısından önemli bir yere sahiptir. Özellikle de hazır giyim sektörü için önemli bir kumaş yapısı olarak öne çıktığını ifade etmek gerekir. Günümüzde hala birçok farklı giyim konusunda kullanılan en önemli yapılar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

 Cotton Ne Demek, Türkçesi Nedir?

 Kelime karşılığı olarak Türkçe üzerinden cotton kelimesi Koton olarak dile getirilir. Ne olduğuna dair ele alındığı zaman ise bir pamuk kumaş olarak öne çıkmaktadır. Günümüzde hazır giyim sektörü üzerinden ele alındığı zaman kıyafetlerin %70 kadarı cotton kumaş yapısına sahiptir. Bu bağlamda öne çıkan ham madde ve karışım ile beraber önemli bir yer tutar. Bu kumaş yapısının tarihi ise M.Ö. tam 5000 yılına kadar uzanmaktadır.

 Cotton Kumaşın Özellikleri Nelerdir?

 Sağlamış olduğu birçok farklı özellik ile beraber günümüzde giyim sektörü açısından cotton kumaş önemli bir yer taşır.

 - Nefes alabilen bir kumaş olarak öne çıkar.

 - Nemi emme özelliği vardır.

 - Isıyı yün kumaşlar kadar tutma özelliği yoktur. 

Haberin Devamı

 - Esneme katsayısı normal olarak bilinir.

 - Sağlıklı bir kumaş yapısıdır.

 - Hafif bir ürün yapısıdır.

 - Sağlıklı kumaş yapıların arasında en uygun fiyatlı olandır.

 Bu şekilde öne çıkan yapısı ile beraber cotton kumaş günümüzde birçok farklı hazır giyim sektörü açısından değerlendirilir.

 Cotton Kumaş Kaliteli mi?

 Özellikle insan vücuduna uyumlu olması ve sağlıklı yapısı ile cotton kumaş kaliteli bir yapıya sahiptir. Özellikle hafif olması, nefes alabilmesi, esneme katsayısı olması ve uygun fiyatı olması üzerinden oldukça önemlidir.