Eğitim Cruelty Free Ne Demek, Türkçesi Nedir? Cruelty Free Ürünler Nasıl Anlaşılır?

Cruelty Free Ne Demek, Türkçesi Nedir? Cruelty Free Ürünler Nasıl Anlaşılır?

23.07.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Dünyada giderek yaygınlaşan cruelty-free akımı ile birlikte kelimenin anlamı da merak ediliyor. Kozmetik sektöründe sıkça karşılaşılan bir terim olan cruelty free, özellikle de hayvan dostu ve vegan insanların aradığı özellikler içinde yer alır. Cruelty free ne demek, Türkçesi nedir sizler için derledik.

Cruelty Free Ne Demek, Türkçesi Nedir Cruelty Free Ürünler Nasıl Anlaşılır

 Cruelty free, daha çok makyaj ürünlerinde bulunan bir özelliktir. Hayvanları korumak için bu makyaj ürünlerinin test aşamaları sırasında hayvan kullanılmaz. Bu sayede de hayvanların korunmasına yardımcı olunur.

Haberin Devamı

 Cruelty Free Ne Demek?

 Cruelty free, bir ürünün üretim aşamalarının herhangi bir döneminde hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını ve hayvanların hiçbir aşamada herhangi bir zulme uğramadığını da ifade eder. Bu ürünlerin ambalajlarının üzerinde ise, ‘’Cruelty free’’ yazar ya da küçük bir tavşan logosu bulunur. Satın almış olduğunuz bir üründe tavşan logosunu göremiyorsanız, büyük ihtimalle hayvan dostu olmayan bir markanın ürününü tercih ettiğinizi gösterir.

 Cruelty Free Türkçesi Nedir?

 Cruelty free, kozmetik ürünlerini kullanan kişilerin en çok merak ettiği bir konudur. Bu sözcüğün Türkçe anlamı ise, “zulüm içermez” şeklinde bilinir. Bu ifadenin anlamı ise, ürünün test ve üretim aşamalarında hayvanların kullanılmadığı ve hiçbir hayvana onlara eziyet edilmediğini göstermesidir. Test aşamalarında hayvanları kullanmayı tercih etmeyen ürünler, cruelty free şeklinde tanımlanır.

Haberin Devamı

 Cruelty Free Ürünler Nasıl Anlaşılır?

 Test aşamalarında herhangi bir hayvandan yararlanmayan firmaların ürünlerin ambalajlarının üzerinde de, ‘’Cruelty free’’ ibaresi yer alır ya da küçük bir tavşan logosu bulunur. Satın aldığınız bir üründe eğer tavşan logosunu göremiyorsanız, test aşamasında muhtemelen hayvan üzerinde test edilmiş bir ürün aldığınız anlaşılır.