Eğitim Dana Tranç Nedir, Nasıl Pişer? Dana Tranç Nerelerde Kullanılır?

Dana Tranç Nedir, Nasıl Pişer? Dana Tranç Nerelerde Kullanılır?

20.04.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Dana tranç oldukça fazla tüketilmekte olan bir et çeşidi olarak ifade edilebilir. Özellikle dana trançın ne olduğu sıklıkla araştırılmaktadır. Bu yüzden dana tranç hakkında detaylı bir şekilde bilgi edinmek. Dana tranç nedir, nasıl pişer? Dana tranç nerelerde kullanılır detayları ile derledik.

Dana Tranç Nedir, Nasıl Pişer Dana Tranç Nerelerde Kullanılır

Dana tranç, dana butun iç kısmından alınmakta olan bir parça olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda dana tranç yağsız bir et çeşidi olarak da bilinmektedir. Tranç etin kuyruk sokumu ile nuar arasında yer alan bir et olduğunu söylemek de mümkündür.

Dana Tranç Nedir, Nasıl Pişer?

Dana tranç, yumuşak bir et olarak bilinmektedir. Dananın but kısmında yer alan 5 parçadan biri olduğunu söylemek mümkündür. Dana tranç ise bu bölümlerin içerisinde en üstte yer alan ve en lop kısım olarak bilinmektedir. Yağsız bir et olan dana tranç tavada kolay bir şekilde pişirilebilir. Aynı zamanda dana trançın sote veya kuşbaşı olarak pişirilmesinin de mümkün olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Dana Tranç Nerelerde Kullanılır?

Dana tranç, dananın kalça kısmında yer alan bir parça olarak bilinmektedir. Yağsız et tercih eden kişileri tarafından kullanılabilir. Özellikle kebap yapımı için tercih edilebilecek bir et olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Oldukça kırmızı bir renge sahip olan dana tranç tavada pişirilerek de doğrudan tüketilebilir. Sote, kuşbaşı ve salçalı olarak da pişirilebilmesi mümkün olmaktadır.