Eğitim Deniz Gözlüğü Ne İşe Yarar? Nasıl Temizlenir?

Deniz Gözlüğü Ne İşe Yarar? Nasıl Temizlenir?

18.10.2021 - 16:59 | Son Güncellenme:

Yüzme gözlükleri, su içinde gözlerinizi olası hasarlara karşı korur. Aynı zamanda nereye gittiğinizi görmenize de yardımcı olur. Ama yüzme gözlükleriniz buğulanırsa önünüzü rahat görebilmek için onu temizlemeniz gerekebilir. Bir kaplamaya sahip olan ya da antifog kimyasallarla işlem gören antifog yüzme gözlüklerini de satın alabilirsiniz. Deniz gözlüğü ne işe yarar sizler için derledik.

Deniz Gözlüğü Ne İşe Yarar Nasıl Temizlenir

Yüzme gözlüğü, yüzme sırasında gözleri olası hasarlara karşı korumaya yarayan bir araçtır.

Deniz Gözlüğü Ne İşe Yarar?

Deniz gözlüğü, su içinde yüzerken gözlerin hasar almasını önlemek amacı ile kullanılır. Aynı zamanda su içinde etrafı net bir şekilde görmenizi sağlar. Deniz gözlüğü, gözlerin sudan etkilenmesini önleyen araçlardır.

Deniz Gözlüğü Nasıl Temizlenir?

Deniz gözlükleri, suyun içinde bazı zamanlarda buğulanarak görme seviyenizi düşürebilir. Bu nedenle de zaman zaman gözlüklerinizi temizlemeniz gerekir. Gözlüklerinizin buğulanmamasını istiyorsanız da bir çeşit kaplamaya sahip olan ya da antifog kimyasallarla işlem gören antifog yüzme gözlüklerini de satın alabilirsiniz. Bu gözlükler, diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilir. Ama antifog tedavisi, gözlükler kadar uzun bir süre dayanmayabilir.

Yüzme gözlükleri, lenslerin iç kısmında oluşan yoğuşma nedeni ile buğulanır. Gözlüklerinizi temiz tutmak için pek çok ticari antifog sıvı, sprey ve havlu bulunur. SCUBA maskesini temizlemek için yapılan bazı antifog kimyasallar çok düzgün çalışmayabilir. Bunun sonucunda gözlükleriniz sislenmez ama kimyasallar gözünüze zarar verebilir. Doğal bir şekilde gözlüklerinizi temizlemek için ise şu yöntemleri deneyebilirsiniz;

Haberin Devamı

Gözlüklerinizi yalayarak ya da gözlüklerinize tükürerek, ovmalı ve durulamalısınız.

Gözlüklerinize bir damla bebek şampuanı koymanız gerekir. Aynı zamanda, etrafını silerek temizleyerek ve gözlükleri bir havlu ile parlatmanız gerekir.

Tıraş kremini bir damla kullanmanız gerekir. Gözlüğün etrafını silerek durulamanız ya da bir havlu ile ovmanız gerekir.