Eğitim Depremzede çocuklar satrançla iyileşiyorlar

Depremzede çocuklar satrançla iyileşiyorlar

19.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), depremzede çocukların iyileşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla “Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor” projesini başlattı.

Depremzede çocuklar satrançla iyileşiyorlar

EĞİTİM SERVİSİ - Türkiye Satranç Federasyonu (TSF), 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzede çocukların iyileşme sürecine katkıda bulunmak amacıyla “Türkiye Satrançla Tek Yürek Oluyor” projesini başlattı. Proje kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 500’den fazla satranç eğitmeni, ‘gönüllü’ oldu ve Türkiye’nin dört bir yanında bulunan GSB yurtlarında depremzede çocuklara ve gençlere yönelik satranç eğitimleri verildi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Kampüsü KYK yurdu pilot eğitim merkezi olarak seçildi ve burada eğitimlere başlandı. Eğitim programı adım adım tüm GSB yurtlarında hayata geçiriliyor ve afet bölgesi illerde fiziksel koşullara uygun olarak satranç sınıfları, satranç köşeleri oluşturuluyor, satranç dersleri veriliyor.

Haberin Devamı

YÜZLERCE EĞİTMEN GÖNÜLLÜ

Projeyle ilgili bilgi veren TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Çocuklarımızın hafızalarından depremin izlerinin silinmesine bir nebze yardımcı olmak, onların iyileşme sürecine katkıda bulunmak için çalışıyoruz. Aralarında İl, İlçe Temsilcilerimizin de bulunduğu Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce satranç eğitmenimiz ‘gönüllü’ olmak için çağrımıza yanıt verdi. Şu anda satranç derslerimiz devam ediyor” dedi. Depremden etkilenen çocukları düzenli olarak ziyaret ettiklerini söyleyen Tulay, “Çocuklarımızda deprem nedeniyle oluşan kaygı, endişe ve yalnızlık duygularının yerine iyileşmeyi, umudu ve gelişmeyi koyuyoruz. Satrancın çocuklarımızın günlük rutinleri arasında yer almasını sağlıyoruz. Birlikte iyileşiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

YARDIMLAR BÖLGEYE ULAŞTI

TSF, deprem bölgesindeki çalışmaları kapsamında 7/24 görevde olan ‘Afet Acil Koordinasyon Merkezi’ni oluşturdu. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlar için bölgeye 100 bin TL nakit ve 500 bin TL tutarında malzeme ve ekipman yardımında bulundu. TSF çalışanları, il temsilcileri ve satranç ailesi üyelerinden oluşturulan ‘TSF Gönüllü Ekibi’ toplanan yardımları depremzedelere ulaştırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli şekilde hazırladığı ‘Afet Eylem Planı’nı uygulayan TSF, deprem bölgesinin öncelikli ihtiyaçlarının hızlıca tespitinin ardından hem Federasyonun hazırladığı malzeme ve ekipmanları hem de TSF’nin Ankara Merkez Binası’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı ‘Yeni Oran Genç Ofis’te toplanan malzeme ve ekipmanları, tırlarla bölgeye ulaştırdı.