Eğitim Diskografi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diskografi Örnekleri...

Diskografi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Diskografi Örnekleri...

24.07.2022 - 02:47 | Son Güncellenme:

Diskografi, bir edebiyat türü olarak bilinmektedir. Diskografi de bir müzik sanatçısı tarafından çıkarılan albümlerin ve şarkıların kronolojik bir sıralamasını ifade etmektedir. Diskografinin kapsadığı elemanların ise türüne göre değişiklik gösterdiğini söylemekte mümkündür. Sanatçının kliplerinin ve video kliplerinin derlenmesi ise videografi olarak bilinmektedir. İşte, diskografi hakkında merak edilenler

Diskografi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Diskografi Örnekleri...


Diskografi, herhangi bir müzik sanatçısının tüm albümlerini ve tüm şarkılarını kapsamaktadır. Aynı zamanda sanatçının albümlerinin ve şarkılarının kronolojik bir sıralamaya sahip olduğu da bilinmektedir. Müzik sanatçısı tarafından üretilen tüm eserlerin kronolojik listesi olarak ifade edilebilir.

Diskografi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Diskografi, müzik sanatçıların albümlerinin ve şarkılarının kronolojik bir sıralamaya sahip olması olarak bilinmektedir. Diskografi kelimesinin aynı zamanda tıp alanında da kullanılmakta olan bir terim olduğu bilinmektedir. Tıp alanında ise diskogrofi teriminin, omurlar arası diskin, kontrast maddenin enjeksiyonundan sonra görüntü alınması olarak ifade edilebilir. Bu durumda diskografi hem edebiyat alanında hem de tıp alanında kullanılan bir kavram olma özelliğine sahiptir.

Diskografi Örnekleri

Diskofrafi de sanatçıların eserlerinin kronolojik bir sıralamaya halinde bulunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Chants révolutionnaires turcs-1973

Belgium

Emanuel da silsil

Eleni karaindrou

Yann tietiers

Brad melhdau

Alberto iglesias

Tracy chapman

Shannon Wright

Ve daha birçok örnek verilebilir. Kısacası edebiyat için antolojinin sahip olduğu anlama, müzik piyasasında ise diskografinin sahip olduğu bilinmektedir. Diskografi aynı zamanda kronolojik bir özelliğe de sahiptir.