Eğitim Diyarbakır’da yılda 2 bin çocuğa eğitim verilecek

Diyarbakır’da yılda 2 bin çocuğa eğitim verilecek

15.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Diyarbakır’da öğrenim birimi açtı.

Diyarbakır’da yılda 2 bin çocuğa eğitim verilecek

DİDEM SEYMEN - Bank ABC’nin kurulum ve işletme sponsorluğuyla kurulan ve yılda yaklaşık 2 bin çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturacak Diyarbakır Bank ABC Öğrenim Birimi’nin açılışına Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ok, Bank ABC Türkiye Ülke Başkanı Muzaffer Aksoy, TEGV Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. İlter Turan, Erdal Yıldırım, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı M. Özalp Birol, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı katıldı.

Haberin Devamı

Sur’un Ali Paşa Mahallesi’nde, 310 metrekare kapalı, 80 metrekare açık alana sahip öğrenim biriminde okuma, bilişim ve teknoloji, gönüllü odaları, kütüphane ve atölyeler yer alıyor. Törende konuşan M. Özalp Birol, Diyarbakır’da yaşayan ilköğretim çağındaki çocuklara açık olan öğrenim biriminin kente eğitim alanında yeni bir soluk getireceğini belirtti.

Muzaffer Aksoy da eğitimde fırsat eşitliğini çok önemsediklerini söyleyerek “Bu projeyi seçtik. Planlama ve eğitimleri açısından bu çocukların rehberliğe de ihtiyacı var. TEGV’in bunu yapacağına inanıyorum” dedi.