Eğitim ‘Dünyanın en iyi eğitimcileri’ listesine girdi

‘Dünyanın en iyi eğitimcileri’ listesine girdi

23.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cambridge Üniversitesi Yayınları tarafından beş yıldır düzenlenen Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Dr. Selçuk Yusuf Arslan da yer aldı.

‘Dünyanın en iyi eğitimcileri’ listesine girdi

OZAN ÖMER KADÜKER- Bu yıl 99 ülkeden 11 binin üzerinde katılımcının yer aldığı yarışmanın adayları öğrenciler, veliler ve diğer öğretmenler tarafından belirlendi. Yarışmada Selçuk Yusuf Arslan, “STEM Stands Together” projesiyle seçildi ve bölge birincileri arasında finale kalan altı isimden biri oldu.

Haberin Devamı

Ödülünü okulunda düzenlenen törenle Cambridge Assessment International Education Doğu Avrupa Bölge Danışmanı Gökhan Ünlüer’den alan Arslan’a Şubat 2024’te yayımlanacak Cambridge Üniversitesi Yayınları’na ait ders kitaplarının ön yüzünde yer alan ‘Teşekkür’ bölümünde de yer verilecek.

Projesi hakkında bilgi veren Arslan, “Göçmen öğrenciler ve diğer öğrenciler arasındaki iletişim engellerini ortadan kaldırmayı amaçlayan STEM Stands Together projesi aracılığıyla öğrencilerimin kaydettiği ilerlemeden gurur duyuyorum. Proje kapsamında Türkiye’nin 5 farklı şehrinde öğretmen eğitimleri düzenlendi. Projenin hedef kitlesi genişletilerek deprem bölgesinden başka göç etmek zorunda kalanlar ve özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler de eklendi” dedi.