Eğitim Dünyanın en iyi üniversitelerine girmenin yolu

Dünyanın en iyi üniversitelerine girmenin yolu

14.03.2016 - 14:01 | Son Güncellenme:

Harvard, Oxford, Cambridge ve MIT gibi dünyanın en iyi üniversitelerine girmenin yolu kampüsünüzden geçiyor.

Dünyanın en iyi üniversitelerine girmenin yolu

2002 yılından bu yana hızla gelişerek Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük yurtdışı eğitim organizasyonu olan IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey), bu yıl 29’uncu kez kapılarını açıyor. Her yıl binlerce öğrencinin yurtdışında eğitim için güvendiği adres olan IEFT; Türk gençlere dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim alma şansı sunuyor.

Haberin Devamı

Harvard, Oxford, Cambridge ve MIT’ye Girmenin Yolu Kampüsünden Geçiyor

Çocuklarının eğitimine önem veren ve erken yaşta yurtdışında eğitim almaya başlamasını isteyen aileler de yurtdışı eğitimin güvenilir adresi IEFT’yi tercih ediyor… Çocuklarının ana dil seviyesinde yabancı dil öğrenmesini isteyen aileler; çocuklarını spor, sanat ve dil eğitiminin biraraya geldiği yaz okullarına gönderirken, pek çok aile de çocuklarına Harvard, Oxford, Cambridge ve MIT gibi dünya çapında bir numara okulların ayrıcalıklı dünyasını deneyimletmek istiyor. Çocuklar yaz okullarında dil eğitimi alıp, spor ve sanat becerilerini geliştirirken, Harvard ve Oxford’da eğitim alabilmenin inceliklerini de öğrenebiliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar; “Geçen 10 yıllık süreçte yurtdışı eğitim denilince akla hep üniversite ve yüksek lisans programları gelirdi. Fakat günümüzde yurdışında eğitim alma yaşı ilköğretime kadar indi. Türkiye’deki eğitim sistemi, özel okulların ücret politikası, çocukların ilgi alanına göre yoğunlaştırılmış eğitim sistemleri… gibi etkenler sebebiyle son yıllarda aileler küçük yaştaki çocuklarını bu yeni öğrenme sürecine dahil etmek istiyorlar. Çocuklarının dünyanın en iyi üniversitelerine kabul edilmelerini arzu eden aileler Oxford, Harvard, Cambridge ve MIT gibi üniversitelerin açtığı yaz okullarına ilgi gösteriyor. Bu yaz okullarında öğrenciler dünyanın en iyi üniversitelerinin kampüslerinde, bu üniversiteler kabul edilmenin yollarını ve kendi ilgi alanlarını öğreniyor. Yaz okullarına katılım ücretleri 1300 Dolar’dan başlayıp öğretim döneminin uzunluğuna ve içeriğine göre artış gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

Oxford, Cambridge, Harvard, MIT gibi dünyanın en iyi üniversitelerinde düzenlenen yaz okulu programlarında 9-15, 15-18 yaş grubundaki gençlere; dünyanın köklü üniversitelerine nasıl girilir, başvurular ne şekilde yapılır, mülakatlarda başarılı olma yöntemleri, essay yazarken dikkat edilecek kurallar, test yöntemleri ve sunum hazırlama eğitimleri veriliyor. 3 haftalık yoğun eğitim içeren programlarda akademik İngilizce ayarında matematik, kimya, fizik, ekonomi, yöneticilik dersleri veriliyor. Bunun yanı sıra gençler bulundukları ülkeyi de gezme/tanıma fırsatı yakalıyor. Oxford ve Cambridge’deki yaz okulu fiatları; tek kişilik konaklama, transfer ve sigorta ücretleri dahil 3830 – 7399 Sterlin arasında değişiyor.

Haberin Devamı

1000 başarılı Öğrenci Aranıyor:

IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na katılan 200’ün üzerinde okul Türkiye’den bin başarılı öğrenci arıyor... Fuara katılan okulların Türk öğrenciler için sunmuş oldukları burslar sayesinde yaklaşık bin başarılı öğrenci dünyanın en iyi üniversitelerinde burslu olarak okuma fırsatı yakalayabilecek. Başarı burslarının yanı sıra öğrenciler; dil kursları, online İngilizce programlar ve ücretsiz TOEFL Ibt seviye tespit sınavlarıyla yurtdışında eğitime bir adım daha yaklaşma imkanı bulacak.

Her yıl yaklaşık 50 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği IEFT Fuarları’na katılanlar, üniversite hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, üniversite transfer, dil okulları, yaz okulları, sertifika-diploma programları, staj, lise eğitimi ve burslu yurtdışı eğitim konularında kurum temsilcilerinden bilgi alabilecek, ülkelerin eğitim ortamları konusunda merak ettikleri soruları yöneltebilecekler.