Gündem E OKUL GİRİŞ ekranı: e-OKUL VBS öğrenci girişi tercih listeleri

E OKUL GİRİŞ ekranı: e-OKUL VBS öğrenci girişi tercih listeleri

04.07.2022 - 16:33 | Son Güncellenme:

E okul sistemine giriş nasıl yapılır? 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler e okul üzerinden tercih robotunu inceleyebiliyor. 2022 merkezi ve yerel yerleştirme tercih listeleri ile LGS tercihi yapılabilir. İşte e okul giriş ekranı ile ilgili detaylar.

E OKUL GİRİŞ ekranı: e-OKUL VBS öğrenci girişi tercih listeleri

E okul nedir, E OKUL VBS öğrenci girişi nasıl yapılır? 2022 LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca lise adayı tercih işlemlerine 4 Temmuz itibariyle başladı. İşte e okul giriş ekranı.

Haberin Devamı

E OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Öğrenciler e okul sistemine öğrenci T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yapabiliyor. Karne notlarını ise e okul yıl sonu notları kısmında görüntüleyebiliyorsunuz.

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL MERKEZİ VE YEREL YERLEŞTİRME TERCİHLERİ

e Okul sistemi üzerinden 2022 Lise merkezi ve yerel yerleştirme tercih listelerine ulaşabilirsiniz. Tercih rehberine giriş yaparak okulların kontenjan ve yüzdelik dilimlerini görüntüleyebilirsiniz.

E OKUL LİSE TERCİH LİSTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL NEDİR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) öğrenciler, öğretmenler ve veliler tarafından kullanılabilen bir okul yönetim bilgi sistemidir. Öğrenciler okula kayıt oldukları andan itibaren kişisel bilgileri üzerinden e-Okul hesabı oluşturulur ve öğretmenler tarafından sürekli sağlanan güncel veri girişleri ile birlikte eğitim öğretim yılındaki gelişmeleri e-Okul üzerinden takip edebilir. Öğrenciler ile birlikte veliler de e-Okul üzerinden öğrencinin eğitim hayatındaki durumunu takip etme imkanına sahip olur.

Haberin Devamı

E OKULDA NE YAPILIR?

Devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları, sınav tarihleri, diploma notu sorgulama, alınan belgelerin görüntülenmesi (takdir, teşekkür, onur belgesi vb.), nakil işlemleri, öğrencinin okunan kitaplar, yerleştirme ve sınav bilgileri ve okul duyuruları gibi hizmetlere e okul aracılığıyla ulaşılabilir.